Ensfargede grytekluter heklet i viftemønster

For noen uker sider designet jeg noen grytekluter i tre farger. Og hvorfor ikke hekle de samme gryteklutene i bare en farge. Det er bare velge en farge som passer til interiøret eller bare velge en farge som er fin. Utgangspunktet for disse er å gi bort noen personlige og fine gaver.

For å finne størrelsen tok jeg utgangspunkt i noen kjøpte grytekluter. Disse målte 20 x 20 cm.

Her er et bilde av de ferdige brikkene og her kan dere se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

PhotoGrid_1469448966088.jpg

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Jeg synes fargene i dette garnet er kjempefine. Har brukt dette garnet flere ganger før og det fint å bruke til interiørting. Valgte tre farger som passet samen og jeg brukte kun to nøster til to grytekluter heklenål nr. 3,0.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på viftemønster som kun består av fastmasker, staver luftmasker. Mønsteret er delelig med 6 og jeg har i grytekluten heklet 9 rapporter. Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC_1077

Jeg la opp 55 luftmasker med den aktuelle fargen.

Første rad: Jeg heklet 5 staver i den 4. luftmaske fra nålen. * Hoppet over 2 luftmasker og heklet 5 staver i neste luftmaske, hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i den neste luftmasken. *Dette gjentok jeg 8 ganger og avsluttet med 1 fastmaske i den siste luftmasken fra forrige rad.

Her er et bilde som viser grytekluten etter første rad:

 

DSC_1339.JPG

Andre rad: Startet med 3 luftmasker. Der etter heklet heg 2 nye staver i den samme masken som jeg heklet de 3 luftmaskene. * Der etter hoppet jeg over 2 staver fra forrige rad og heklet en fastmaske. Heklet der etter 5 staver i fastmasken fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 7 ganger og avsluttet med 3 staver i det siste hjørnet.

Her er et bilde som viser grytekluten etter andre rad:

DSC_1340.JPG

 

Tredje rad: * Heklet 5 staver i fastmasken fra forrige rad. Hoppet over 2 staver fra forrige rad og heklet 1 fastmasken i neste stav fra forrige rad. * Gjentok dette 8 ganger og avsluttet med en fastmaske i slutten av raden.

Her er et bilde som viser grytekluten etter tredje rad:

DSC_1341.JPG

 

Jeg gjentok rad to og tre annenhver gang til grytekluten målte 20 cm.

Her er et bilde av brikken før jeg heklet på kanten rundt:

DSC_1336

 

Kant rundt:

Jeg valgte å hekle en enkel kant bestående kun av en rad med fastmasker. Jeg heklet også inn alle løse tråder. Laget en løkke bestående av 14 luftmasker som kan benyttes til å henge opp grytekluten.

Og slik et par grytekluter ut:

DSC00394.JPG

 

 

 

 

En kommentar om “Ensfargede grytekluter heklet i viftemønster

  1. Tilbaketråkk: Heklet spisebrikke i kostemønster | ninashekleverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s