Heklet trang hals til herre i skjellmønster

Denne gangen vil jeg hekle noen julegaver til familie og arbeidskollegaer. I følge min mann skal en slik hals være trang for å varme. Her benytter tykt ullgarn som har et mer maskulint preg. Varmer gjør garnet også.

Her er en kollasj av den ferdig halsen:

KOllasj hals grå

 

Denne gangen valgte jeg Senjagarn fra Nille. Dette betyr av 80% ull og 20 % nylon. Det gikk med litt av 1,5 nøster. Jeg brukte heklenål nr 3,5. Halsen måte 24 cm i høyden og 48 cm rundt hodet. Bredden kan justeres med å hekle lengre. Halsen er litt trang over hodet, da blir den desto varmere rundt halsen. Det er litt elastisitet i dette garnet.

Her kan dere mønsteret tegnet:

Mønster grå hals gave

 

Selve heklingen:

Jeg heklet halsen på høykant og sydde den sammen slik at det ble en ring av en hals. Jeg heklet frem og tilbake.

Jeg la opp 51 luftmasker. Mønsteret går opp i 7 pluss 2 staver i starten. Mønster ble gjentatt 7 ganger.

Første rad: Heklet 3 luftmasker og heklet 1 stav i den fjerde masken fra nålen. * Hoppet over 2 luftmasker og hekle (3 staver, 1 luftmaske og 3 staver) i den neste luftmasken. Hopp over 2 luftmasker og hekle 1 stav i hver av de to neste luftmasker. * Gjenta dette 5 ganger og avslutt med å hoppe over 2 luftmasker og hekle (3 staver, 1 luftmasker og 3 staver) i den neste luftmasken. Hopp over 2 luftmasker og hekle 1 stav i hver av de neste to luftmaskene. Her er et bilde etter første rad:

rad 1.JPG

Andre rad: Starter med å hekle 3 luftmasker og 1 stav i den neste staven fra forrige rad * Hopp over tre staver og hekle i luftmasken mellom to stavgrupper (1 stav, 1 luftmasker, 1 stav, 1 luftmaske, 1 stav, 1 luftmaske og 1 stav). Hopp over 3 staver og heklet 1 stav i hver stav i de neste 2 staver * Gjenta dette 6 ganger. Her er et bilde etter andre rad:

rad 2.JPG

Tredje rad: Starter med å hekle 3 luftmasker og hekle 1 stav i neste stav fra forrige rad. * Hopp over 1 stav, 1 luftmaske og 1 stav og hekle (3 staver, 1 luftmasker og 3 staver) i den neste luftmasken. Hopp over 1 stav, 1 luftmaske og 1 stav og hekle 1 stav i hver av de to neste luftmasker. * Gjenta dette 6 ganger.

Her er et bilde etter noen rader:

etter noen rader

Gjentok rad to og tre til det var heklet 52 rader. Og her er et bilde som viser halsen før sammensying:

før kant rundt.JPG

Sydde sammen toppen med bunnen med tråden fra starten av heklearbeidet

Kant øverst og nederst:

Her er mønsteret fra kanten rundt:

IMG_1020.JPG

Første rad: Heklet 2 fastmasker i hver stav eller rad.

Andre rad: Heklet 1 fastmaske i hver fastmaske.

Tredje rad: Hekle 1 luftmaske, hopp over den første fastmasken, hekle * 3 luftmasker, 1 kjedemaske i den første av disse 3 luftmasker, hopp over 1 fastmake, 1 fastmaske i den neste fastmake *. Gjenta mønsteret til det er heklet rundt halsen.  Dra garnet gjennom siste maske.

Festet alle løse tråder.

Her er et bilde av ferdig hals inkludert kanten:

ferdig hals

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s