Heklede pulsvanter i åpent skjellmønster

Før jul i fjor heklet jeg en del pulsvanter med hull til tommel. Noen ganger kan det være kjekt å ha pulsvanter som går litt lenger opp på armene hvor det ikke en noe hull til tommelen.

I våres heklet jeg en hals i akkurat dette mønsteret. Disse pulsvantene matcher halsen.

Og her er et bilde av en ferdig pulsvante:

DSC00115

Disse pulsvantene kan brukes både innendørs og utendørs. For å lage disse prøvde jeg meg frem. Den første pulsvanten jeg heklet ble lengre enn den jeg til slutt endte opp med. Garnet jeg benyttet var alpakka garn fra Alpaca Drops . Det går med kun et nøste pr par pulsvanter. Det går fint an å bruke andre garntyper. Da vil dere måtte tilpasse antall vifter slik at pulsvantene sitter pent på armen og virkelig kan gjøre sin funksjon, å være varme rundt håndleddene. De som jeg har heklet av er kun 17 cm lange. Det er ikke noe i veien å lage de kortere eller lengre. Høyre og venstre pulvant er helt lik.

De jeg laget til meg selv innehold kun ni vifter i bredden pga. jeg har tynne armer. Jeg ser an hvem jeg som skal bruke pulsvantene, da de fleste med normal størrelse på hendene må opp i ti vifter i bredden. Jeg har benyttet heklenål nr 2,5. Det er ikke noe for å benytte en størrelse, mindre eller større. Det er bare å prøve seg frem.

Selve pulsvanten er 10, 5 cm bred og 17 cm lang

Selve heklingen: Jeg la opp 80 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål. Dette mønsteret besto av to staver, en luftmaske og to staver i samme luftmaske fra forrige rad. Dere etter hoppet jeg over tre luftmasker. Slik gjentok heklingen hele tiden. Jeg avsluttet hver kan med en rett stav for at pulsvanten skulle få en rett avslutning.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor lav ring betyr luftmaske og kryss betyr stav:

IMG_0324

Jeg heklet 10 rapporter.

Jeg hoppet over 5 første luftmaskene. Der etter heklet jeg 1 stav 1 luftmaske, 1 stav, 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske i den neste luftmasken. Hoppet over 3 luftmasker og 1 fastmaske i den neste luftmasken. Dette gjentok jeg 10 ganger. Heklet sammen arbeidet ved at den siste fastmasken heklet jeg samtidig inn i kanten fra motsatt side slik at arbeidet ble rundt.  

Andre rad: Jeg heklet 5 luftmasker, heklet 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, 1 stav i fastmasken nederst mellom to buer, 3 luftmasker, 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Dette gjentok jeg 10 ganger. Avsluttet raden med, at etter at 3 luftmasker er heklet etter toppen på buen fra forrige rad hekles den en fastmaske i buen fra starten av raden.  

Her er et bilde etter to rader:

DSC_0738

Nå heklet jeg rundt og rundt. Det er ingen felling.Jeg heklet frem og tilbake til arbeidet målte 17 cm og pulsvantene er ferdige.

Heklet to like da høyre og venstre pulsvant er lik.

Montering: Her er det ingen montering, kun festing av to tråder og pulsvanten er ferdig.

Her er et bilde av begge pulsvantene:

DSC00118

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s