Heklet grå poncho i et nydelig hullmønster

Jeg elsker ponchoer, og har fra før heklet flere ponchoer. De er fine å bruke en vår, høst eller en mild vinterdag. Det er et fint hverdagsantrekk men jeg har også benyttet det til bruk når utenpå kjole når jeg skulle i konfirmasjon.

Her er et bilde av den ferdige ponchoen:

IMG_0749

Her er et nærbilde av selve mønsteret:

IMG_0772

Garnet jeg benyttet var Baby Merino 100 % ull fra Nille. Dette er et tynt ullgarn som er kjekt i poncho slik at den ikke blir for varm eller for tykk. Det gikk med 12 nøster av dette garnet. Jeg brukte heklenål nr. 2,5.

Selve heklingen: Denne ponschoen har jeg heklet i to rektangulære deler som jeg har sydd sammen. Disse delene målte 58 x89 cm

Jeg la opp 200 luftmasker. Mønsteret går over 10 masker og jeg heklet 19 rapporter. I høyden gikk mønsteret over fire rader.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor kors betyr stav liten t betyr fastmasker og lav ring betyr luftmaske:

IMG_0768

Første rad heklet jeg 193 staver.

Andre rad startet jeg med å hekle tre luftmasker. Der etter heklet jeg 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Hoppet over 3 staver og heklet der etter 5 luftmasker, 1 og 1 fastmaske i den 4. staven. Hoppet over 2 staver og heklet igjen 5 staver. Heklet 3 staver i de neste 3 staver fra forrige rad. Dette gjentok jeg 19 ganger. Her er et bilde som viser heklinger av andre rad:

DSC_0690

Tredje rad startet med tre luftmasker og heklet 2 staver i de to stavene fra forrige rad. Der etter heklet tre luftmasker samtidig som jeg hoppet over 2 luftmasker og heklet 1 fastmaste i midten av luftmaskebuen fra forrige rad. Heklet der etter 3 nye luftmasker, 1 fastmaske i neste luftmaskebue og 3 nye staver. Avsluttet med 3 staver i 3 staver fra forrige rad. Dette gjentok jeg 19 ganger. Her er et bilde som viser heklinger av tredje rad:

DSC_0691

Fjerde rad startet med tre luftmasker og heklet 2 staver i de to stavene fra forrige rad. Der etter heklet jeg 1 luftmaske, 2 staver, 2 luftmasker, 2 staver i den midterste luftmaskebuen fra forrige rad. Avsluttet med 1 luftmaske. Avsluttet med 3 staver i 3 staver fra forrige rad. Dette gjentok jeg også19 ganger. Her er et bilde som viser heklinger av fjerne rad:

DSC_0692

Femte rad startet med tre luftmasker og heklet 2 staver i de to stavene fra forrige rad. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, 1 fastmaske på toppen av luftmaskene mellom 2 staver fra forrige rad. Heklet der etter 3 luftmasker og avsluttet med 3 staver i 3 staver fra forrige rad. Her er et bilde som viser heklinger av femte rad:

DSC_0693

Gjentok andre til femte rad 37 ganger. Da målte den ene delen av ponchoen 89 cm.

Her vises en av delene et stykke ut i arbeidet:

DSC_0700

Og her vises siste raden hvor det hekles kun staver:

DSC_0707

Montering:

Sy sammen delene med garnet som tråd slik denne figuren viser:

IMG_0767

Her er et bilde som viser hvordan jeg syr sammen delene:

DSC_0710

Fest alle løste tråder, og ponchoen ble presset. Da er det bare å ta ponchoen i bruk

6 kommentarer om “Heklet grå poncho i et nydelig hullmønster

  1. Denne ponchoen var helt nydelig 🌟 Har lenge vært på jakt etter en fin hekle oppskrift. Denne må bli mitt neste prosjekt ! Tusen takk for at du deler 😊😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s