Skjerf/sjal heklet i krystallmønsker til selskapsbruk

Jeg har tidligere heklet et selskapssjal med lyseblå farge og kunne gjerne tenke med et svart som passer til andre kjoler jeg har. Dette sjalet vil jeg også kunne bruke utenpå en vinterjakke. Jeg liker at jeg kan surre et skjerf rundt halsen en gang, for da varmer det mer. Eller det kan falle pent ned ba når jeg bruker en kjole.

Dette sjalet er består av sekskanter som er heklet sammen i hvert hjørne. Det er syv rader som er heklet og den første raden består av 21 rader. For hver av de syv radene er det en mindre slik at sjalet vil skrå på en morsom måte. Den andre raden består av 20 og en mindre for hver rad.

Sjalet måler 210 cm i lengden og 57 cm bredt. Det er ingenting i veien for å endre på disse målene.

Og her et bilde av det ferdige skjerfet:

 

DSC_0499

Jeg brukte heklenål nr 2,5. Jeg brukte Babygarn superwash fra Trysil som selges på Europris. Det gikk med Alpaca garn fra Drops og det gikk med ti nøster.

Selve heklingen:

Startet med å hekle 9 luftmasker som jeg tilslutt heklet sammen med en kjedemaske.

Første runde: Heklet 8 luftmasker og 3 staver i ringen. Der etter gjentok jeg: *5 luftmasker og 3 staver i ringen* 4 ganger. Heklet to staver i ringen og avsluttet med en kjedemaske i den 3. av 8. luftmasken fra begynnelsen av omgangen. Her er et bilde som viser første runde:

DSC_0439

Andre runde: Heklet 1 kjedemaske i de neste 2 luftmaskene, 7 luftmasker, 4 staver under i de neste 3 luftmasker. Der etter gjentok jeg: *1 luftmaske, hoppet over 3 staver, heklet 4 staver og 4 luftmasker og 4 staver i 5 luftmaskebuen fra forrige rad* Gjenta dette 4 ganger. Heklet der etter 1 luftmaske, hopp over 3 staver og hekle 3 staver i hver av kjedemasker fra forrige rad . Avsluttet med 1 kjedemaske i den 3. av 7 luftmaske på begynnelse av omgang. Her er et bilde som viser andre runde:

DSC_0440

 

Tredje runde: Heklet 1 kjedemaske i luftmaskebuen fra forrige rad, heklet 6 luftmasker, 3 staver under de neste 2 luftmasker, 3 luftmasker, hopp over (4 staver , 1 luftmaske, 4 staver). Der etter *3 staver, 3 luftmasker og 3 staver i 4luftmaskebuen fra forrige rad.* Gjentok dette 4 ganger. Avsluttet med 3 luftmasker og 2 staver i kjedemaske fra forrige rad og 1 kjedemaske i den 3. av 6. luftmaske på begynnelsen av raden. Her er et bilde som viser tredje runde:

DSC_0441

 

 

Fjerde runde: Heklett 1 kjedemaske i den neste luftmasken. , 8 luftmasker, 1 kjedemaske i den 4. luftmasken fra nålen, 1 luftmaske, 2 staver under neste luftmaske på forrige omgang. 5 luftmasker. Hopp over 3 staver , hekle en fastmaske i 3-lufmaskebuen fra forrige rad. Der etter hekles: * 5 luftmasker, hopp over 3 staver, hekle 2 staveri 3-luftmaskebuen fra forrige rad, 5 luftmasker, 1 kjedemaske i den 4. luftmasken fra nålen , 1 luftmaske, 2 staver i den samme luftmaskebuen, 5 luftmasker, hopp over 3 staver, hekle 1 fastmaskei den neste 3-luftmaskebuen .* Dette gjentas 4 ganger. Avsluttes 5 luftmasker hopp over tre staver hekle 1 stav i den neste luftmaskebuen, hekle 1 kjedemaske i den 3. 8 luftmasken på begynnelsen av raden. Her er et bilde som viser fjerde og siste runde:

DSC_0498

 

Dette er en sekskant. Den første hekles alene. Men jeg har valgt å hekle de sammen i hvert hjørne hvor det er en tre maskers pikot. Her tar jeg en «slyng» og hekles sammen med en fastmaske. Her er et bilde som viser dette hvordan jeg hekler sammen sekskantene:

 

DSC_0493

 

 

Til slutt ventet en tålmodighetsprøve med festing av tråder. Jeg valgte å stryke sjalet for at det skulle se mest mulig pent ut.

 

Slik ser det ferdige resultatet ut:

 

DSC_0499

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s