Heklede fargerike pulsvanter i åpent skjellmønster

Har egentlig ikke så mange pulsvanter og fikk litt lyst på noen flere å velge i. Det jeg tenkte på var noen fargerike pulsvanter som kan sprite opp et hvilket som helst antrekk nå på vinteren. Ytterjakkene mine er alle ensfargede og noen fargerike pulsvanter vil jo gjøre antrekket mer personlig. Med dette som utgangspunkt bestemte jeg meg for å lage noen stripete pulsvanter i fem farger.

Her er et bilde av pulsvantene:

 PhotoGrid_1454688672974

Garnet jeg benyttet var Babygarn, superwash/merinoull fra Trysil som er kjøpt på Europris. Jeg benyttet fem farger og det var ikke rare garnet som gikk med. Her har jeg lagt fargene etter hverandre for å se om det passet:

 

DSC_0424 (1).JPG

 

Mønsteret som jeg benyttet heter åpne skjell og jeg har heklet dette mønsteret en gang før. Det er et mønster med fin struktur og egner seg godt til pulsvanter. Her har jeg tegnet mønsteret hvor høy t betyr stav og lav ring betyr luftmaske:

 

BIlde mønster åpent skjell mønster

 

Selve heklingen:

Jeg la opp 65 luftmasker. Pulsvantene består av 8 rapportrader i begynnelsen. Nå har jeg slanke hender. Dersom man har mer kraftige hender ville jeg ha startet med 9 rapportrader. Jeg prøvde å dra med meg trådene, for å slippe festing til slutt, men det ble ikke pent.

Første rad: Jeg hoppet over 5 første luftmaskene. Der etter heklet jeg 1 stav 1 luftmaske, 1 stav, 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske i den neste luftmasken. Hoppet over 3 luftmasker og 1 fastmaske i den neste luftmasken. Dette gjentok jeg 28 ganger. Heklet sammen arbeidet ved at den siste fastmasken heklet jeg samtidig inn i kanten fra motsatt side slik at arbeidet ble rundt.

Her er et bilde som viser arbeidet etter første rad:

DSC_0427 

Andre rad: Jeg heklet 5 luftmasker, heklet 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, 1 stav i fastmasken nederst mellom to buer, 3 luftmasker, 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Dette gjentok jeg 28 ganger. Avsluttet raden med, at etter at 3 luftmasker er heklet etter toppen på buen fra forrige rad hekles den en fastmaske i buen fra starten av raden. Og her er et bilde som viser arbeidet etter andre rad:

 

DSC_0429

 

Der etter gjentok jeg første og andre rad.

Jeg heklet frem og tilbake, og snudde etter hver omgang, slik at mønsteret ble heklet på frem- og baksiden. Her viser jeg arbeidet etter noen rader:

DSC_0425

 

Jeg valgte å øke med en rapportrad etter 9 cm og en rapportrad til etter 16 cm.

Jeg heklet frem og tilbake til arbeidet målte 19 cm. Avsluttet med en viste for at det skulle bli en pen avslutning. Det ble mange tråder å feste. Det gledelige er at det er ingen montering.

Her er et bilde av pulsvantene på mine hender.

 

DSC_0432

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s