Heklet løper i flaggfarger

En heklenerd må ha en egen løper til 17. mai. Hvorfor ikke lage en duk som passer til en slik dag. Duken kan også brukes når det er noe om skal feires.

Dette mønsteret som jeg her har benyttet heter rutemønster med dobbelt knuterad. Det er enkelt og består av kun ulike rader som hekles hver sin vei. Jeg har heklet dette mønsteret en gang tidligere. Jeg synes det er pent og det går fort unna. Mønsteret er slik jeg ser det veldig anvendelig. Det er ingenting i veien for at dette mønsteret kan brukes til mange ulike produkter.

Jeg målte bordet på forhånd og fant ut at løperen skulle måle 36 cm i bredden Jeg ønsket at duken skulle ligge midt på bordet, slik at duken til slutt målte 160 cm. Jeg valgte også å hekle på frynser på hver side som målte 18 cm. Det er ingenting i veien for å bruke dette mønsteret på andre mål. En av fordelen med å hekle selv er at jeg får tilpasset duken akkurat den størrelsen jeg selv ønsker.

Her et bilde av den ferdige duken liggende på bordet og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

DSC_1022

Garnet jeg brukte kjøpte meg på REMA sist fredag og jeg kjøpte tre nøster av hver farge, rød blått og hvitt. Garnet heter Mor Aaase og er av 100 % bomull. Dette garnet har jeg ikke benyttet før. Det ser fint ut og jeg kommer nok til å bruke dette garnet på andre interiørting. Til denne duken gikk det med 8 nøster. Jeg jeg brukte heklenål nr. 2,5.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på rutemønster med dobbelt knuterad og består av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er delelig med 4 og jeg har i min duk heklet 120 rapporter på langs.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC_1021

 

 

Jeg la opp 361 luftmasker. Til selve mønsteret trenger jeg. Trenger i tillegg 10 masker i begynnelsen av den første raden. Har dermed 2 masker å gå på som kan løses opp med heklenål når den første raden er heklet.

Første rad: her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over første stav. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i neste stav. Dette gjentok jeg 119 ganger. Her er et bilde som viser løperen etter første rad:

DSC_1003

Andre rad: Jeg heklet 5 luftmasker 1 stav neste fastmaske fra forrige rad. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker, 1 stav i neste fastmaske. Dette gjentok jeg 118 ganger. Her er et bilde som viser løperen etter andre rad:

DSC_1002

Tredje rad: Jeg heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over første stav. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i neste stav. Dette gjentok jeg 119 ganger. Her er et bilde som viser løperen etter tredje rad:

DSC_1004

 

Der etter gjentok jeg mønsteret andre og tredje rad på følgende måte:

12 rader med rødt

12 rader med hvitt

12 rader med blått

12 rader med hvitt

13 rader med rødt

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet:

DSC_1013

Jeg gjentok andre og tredje rad til arbeidet målte 36 cm. Garnet er ganske tjukt slik at det gikk litt unna når jeg heklet. Jeg heklet duken på tre dager.

Jeg valgte å hekle på frynser, en til hver rute på 18 cm dobbel tråd.

Og slik ser det ferdige produktet ut:

DSC_1018

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s