Grytekluter heklet i viftemønster i tre farger

Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk, skaffe meg noen utsøkte grytekluter og bruke noe restegarn. Får jo egentlig ikke nok av grytekluter. Fine grytekluter vil jo pynte opp kjøkkenet også.

For å finne størrelsen tok jeg utgangspunkt i noen kjøpte grytekluter. Disse målte 20 x 20 cm.

Her er et bilde av de ferdige brikkene og her kan dere se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

DSC_1093.JPG

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Jeg synes fargene i dette garner er kjempefine. Har brukt dette garnet et flere ganger før og det fint å bruke til interiørting. Valgte tre farger som passet samen og jeg brukte kun et nøste av hver av fargene, Og jeg valgte å lage to identiske grytekluter. Jeg valgte å begynne og slutte med den samme blåfargen og heklet kun en rad med hver farge. Jeg brukte heklenål nr. 2,5.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på viftemønster som kun består av fastmasker, staver luftmasker. Mønsteret er delelig med 6 og jeg har i grytekluten heklet 9 rapporter. Jeg valgte å dra med meg trådene for hver rad som ble heklet. Dette ble heklet inn med fastmasker på hver side når jeg heklet kant på hver side.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC_1077

 

Jeg la opp 55 luftmasker med blå fargen.

Første rad: Jeg heklet 5 staver i den 4. luftmaske fra nålen. * Hoppet over 2 luftmasker og heklet 5 staver i neste luftmaske, hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i den neste luftmasken. *Dette gjentok jeg 8 ganger og avsluttet med 1 fastmaske i den siste luftmasken fra forrige rad.

Her er et bilde som viser grytekluten etter første rad:

DSC_1067.JPG

 

Andre rad: Byttet til ny farge og startet med 3 luftmasker. Der etter heklet heg 2 nye staver i den samme masken som jeg heklet de 3 luftmaskene. * Der etter hoppet jeg over 2 staver fra forrige rad og heklet en fastmaske. Heklet der etter 5 staver i fastmasken fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 7 ganger og avsluttet med 3 staver i det siste hjørnet.

Her er et bilde som viser grytekluten etter andre rad:

 

DSC_1068.JPG

Tredje rad: Byttet til den tredje fargen. Startet med 1 luftmaske * Heklet 5 staver i fastmasken fra forrige rad. Hoppet over 2 staver fra forrige rad og heklet 1 fastmasken i neste stav fra forrige rad. * Gjentok dette 8 ganger og avsluttet med en fastmaske i slutten av raden.

Her er et bilde som viser grytekluten etter tredje rad:

DSC_1069.JPG

Gjentok rad to og tre annenhver gang til grytekluten målte 20 cm. Byttet farge for hver rad og dro med meg trådene.

Her er et bilde av grytekluten før jeg heklet på kanten rundt:

DSC_1075.JPG

Kant rundt:

Jeg valgte å hekle en enkel kant av fastmaske på hver side , da dette ville sørge for lik «kant på alle sidene». Jeg heklet også inn alle løse tråder.

Videre heklet jeg to runder med fastmasker. Jeg snudde for hver rad og heklet 1 luftmaske i hvert hjørne.

Og slik ser de ferdige gryteklutene ut:

DSC_1093

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar om “Grytekluter heklet i viftemønster i tre farger

  1. Tilbaketråkk: Ensfargede grytekluter heklet i viftemønster | ninashekleverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s