Heklet poncho i nettmønster, irismønster og stavgrupper – heklet på en helg

Ja denne ponchoen ble heklet på en helg. Designet tok mye lengre tid. Først designet jeg fellingen og måtte prøve meg på flere alternativer før jeg lyktes. Jeg måtte også prøve flere alternativer på selve mønsteret før jeg bler fornøyd.

Over til det med ponchoer. Jeg får bare ikke nok av ponshoer. Jeg vil ikke telle for da blir jeg bare oppfattet veldig slitsom. Jeg bruker ponchoer mer og mer og gjerne som et ytterplagg. Jeg synes det passer både til olabukser og til en pen kjole.

Denne gangen ville jeg prøve på å kombinere flere mønster samtidig og binde mønsterene sammen med nettmønster.

Her er et bilde av meg med den ferdige ponchoen:

DSC00566

 

 

Denne gangen valgte jeg et tykt garn fra Nille som heter Østlandsgarn som jeg for noen måneder siden hadde handlet på salg for 10 kroner pr nøste. Det gikk med 10 nøster av dette garnet. Jeg brukte heklenål nr 4,0.

Her er en tegning av mitt mønster. Mønsteret er likt på to sider av ponchoen.

_20160821_181904

 

Selve heklingen: Denne ponsjonen har jeg heklet fra halsen og ned og øker på hver side, slik at den vil falle pent nedover. Det starter med en ring og denne ringen blir større hvor annenhver ( rad, to, fire osv.) omgang jeg øker med tostavgrupper med en luftmaske i mellom i hver kant.for hver rad. Jeg snudde arbeidet for hver rad. Dette gjør at mønsteret i ponchoen faller pent.

Jeg la opp 136 luftmasker.

Første rad: Heklet 3 luftmasker (er det samme som en stav), 2 staver og 1 luftmaske. * Heklet tre staver og 1 luftmaske* Dette gjentok jeg 33 ganger slik at det ble 17 ruter til hver side av ponchoen. Avsluttet med en fastmaske heklet inn i stavgruppen fra begynnelsen av rad.

Andre rad: Snudde arbeidet.  Heklet 3 luftmasker som tilsvarer en stav, og to staver i den samme lufmaskebuen. Dette er økningen. * Der etter heklet jeg 3 staver i de samme 3 staver fra forrige rad og 1 luftmaske. Dette gjentok jeg 16 ganger og avluttet denne siden med tre staver i hjørnet, 1 luftmaske og 3 staver i det samme hjørne. * Heklet 1 luftmaske og 3 staver i de 3 stavene fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 16 ganger. Avluttet omgangen med 3 staver i den samme luftmaskebuen som jeg heklet 3 staver i starten av omgangen. Heklet e fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Tredje rad: Snudde arbeidet. Heklet to fastmasker slik at jeg kommer i begynnelsen av de 3 stavene fra forrige rad. Heklet tre luftmasker og 2 staver. * Heklet 1 luftmaske og 3 staver i 3 staver fra forrige rad * Dette gjentok jeg rundt hele ponchoen. Avsluttet med en luftmaske som jeg heklet inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Fjerde rad: Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker som tilsvarer en stav, og to staver i den samme lufmaskebuen. Dette er økningen. * Der etter heklet jeg 3 staver i de samme 3 staver fra forrige rad og 1 luftmaske. Heklet 3 luftmasker som tilsvarer en stav, og to staver i den samme luftmaskebuen. Dette er økningen. * Der etter heklet jeg 3 staver i de samme 3 staver fra forrige rad og 1 luftmaske. Dette gjentok jeg til jeg kom til hjørnet hvor jeg avsluttet med 3 staver i hjørnet, 1 luftmaske og 3 staver i det samme hjørne. * Heklet 1 luftmaske og 3 staver i de 3 stavene fra forrige rad. * Dette gjentok til jeg kom til hjørnet. Avsluttet omgangen med 3 staver i den samme luftmaskebuen som jeg heklet 3 staver i starten av omgangen. Heklet en fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Nå skal jeg hekle åtte rader med nettmønster hvor jeg økte på samme måte i hvert hjørne.

Femte rad: Snudde arbeidet. Starten med å hekle fastmasker slik at jeg kom til den første staven fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker som tilsvarte en stav. Starten nettmønsteret med å hekle 3 luftmasker * Der etter hoppet jeg en stavgruppe fra forrige rad heklet en fastmaske i luftmasken mellom stavgruppene fra forrige rad og heklet 5 luftmasker * Dette gjentok jeg til det neste hjørnet. Avsluttet siden med 3 luftmasker og 3 staver i 3 stavene fra forrige rad, 1 luftmaske og 3 straver i den andre delen av hjørnet. Den andre delen av siden startet jeg med 3 luftmasker. * Der etter heklet jeg 1 fastmaske i luftmasken mellom stavgruppene fra forrige rad og heklet 5 luftmasker * Dette gjentok jeg til jeg var ferdig med siden. Avsluttet siden med 3 luftmasker og 3 staver i 3 stavene fra forrige rad. Heklet en fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

DSC00543

Sjette rad. Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker som tilsvarer en stav, og to staver i den samme lufmaskebuen. Dette er økningen. Heklet 3 luftmasker som tilsvarte en stav. * Der etter hoppet jeg en stavgruppe fra forrige rad heklet en fastmaske i den først luftmaskebuen fra forrige rad og heklet 5 luftmasker * Dette gjentok jeg til jeg kom til hjørnet hvor jeg avsluttet med 3 staver i hjørnet, 1 luftmaske og 3 staver i det samme hjørne. Den andre delen av siden startet jeg med 3 luftmasker. * Der etter heklet jeg 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad og heklet 5 luftmasker. Avsluttet omgangen med 3 staver i den samme luftmaskebuen som jeg heklet 3 staver i starten av omgangen. Heklet en fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Syvende rad: Snudde arbeidet og Starten med å hekle fastmasker slik at jeg kom til den første staven fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker som tilsvarte en stav og 2 staver i 2 staver fra forrige rad. * Der etter hoppet jeg en stavgruppe fra forrige rad heklet en fastmaske i den først luftmaskebuen fra forrige rad og heklet 5 luftmasker * Dette gjentok jeg til jeg kom til hjørnet hvor jeg avsluttet med 3 staver, 1 luftmaske og 3 staver i det samme hjørne. Den andre delen av siden startet jeg med 3 luftmasker. * Der etter heklet jeg 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad og heklet 5 luftmasker. * Avsluttet omgangen med 3 staver i den samme luftmaskebuen som jeg heklet 3 staver i starten av omgangen. Heklet en fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Gjentok sjette og syvende rad slik at det heklet syv rader med nettmønster.

Trettende rad: Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker som tilsvarer en stav, og to staver i den samme lufmaskebuen. Dette er økningen. * Heklet 3 luftmasker og 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad * Dette gjentok jeg til kom til hjørnet hvor jeg avsluttet med 3 staver i hjørnet, 1 luftmaske og 3 staver i det samme hjørne. Den andre delen av siden * heklet 3 luftmasker og en fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad. * Avsluttet omgangen med 3 staver i den samme luftmaskebuen som jeg heklet 3 staver i starten av omgangen. Heklet en fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Fjortende rad rad: Dette er første av fire rader med irismønster. Snudde arbeidet. Startet med å hekle fastmasker slik at jeg kom til den første staven fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker som tilsvarte en stav og 2 staver i 2 staver fra forrige rad. * Der etter hoppet jeg en stavgruppe fra forrige rad heklet  2 staver en luftmaske og 2 staver i fastmasken fra forrige rad. * Dette gjentok jeg til jeg kom til hjørnet hvor jeg avsluttet med 3 staver, 1 luftmaske og 3 staver i det samme hjørne. * Der etter hoppet jeg en stavgruppe fra forrige rad heklet  2 staver en luftmaske og 2 staver i fastmasken fra forrige rad. * Avsluttet omgangen med 3 staver i den samme luftmaskebuen som jeg heklet 3 staver i starten av omgangen. Heklet en fastmaske inn i stavgruppen fra begynnelsen av raden.

Rad femten og seksten: Felling gjentas i alle rader med partall. Husk å øke med et ekstra mønster i begynnelsen og slutten av hver omgang der det er naturlig.

Nå følger følgende mønster

17- 24 nettmønster

25- 28 stavmønster

29 – 36 nettmønster

37 – 40 irismønster

41 – 48 nettmønster

49 – 52 stavmønster

Jeg måtte feste alle løse tråder og avsluttet med å stryke ponchoen.

Og her er en kollasj av det ferdig resultatet:

PhotoGrid_1471796549909

 

 

2 kommentarer om “Heklet poncho i nettmønster, irismønster og stavgrupper – heklet på en helg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s