Heklet selkapssjal i sekskanter/krystallmønster

Fra før av har jeg bare to selskapssjal og jeg har lenge savnet et som er svart og som er av ull for bruk når dagene blir kaldere. Når det gjelder klær og tilbehør elsker jeg svart farge. Det er en elegant farge og som setter et eksklusivt preg.

Og her et bilde av det ferdige sjalet sett forfra:

 

IMG_0071.JPG

 

 

Og et bilde sett bakfra hvor det fine mønsteret kommer frem:

IMG_0069 (1).JPG

 

Sjalet måler 210 cm i bredden og lengden og 135 i høyden. Dette har et spennende utrykk med at det er såpass spist. Dette er jo moro og prøve noe nytt også da. Ønsker det andre må er det bare å endre på antall sekskanter øverst.

Dette sjalet består at 16 sekskanter øverst og for hver rad heklet jeg en sekskant mindre som gjorde at jeg heklet også 16 rader. Disse sekskantene heklet jeg hver for seg men siste runde ble heklet sekskantene sammen.

Dessuten synes jeg at frynser er dekorativt og jeg valgte å feste på frynser på 20 cm mellom hver og på kanten av hver sekskant. te heklenål nr. 2,5 og det gikk med 8 nøster.

Jeg brukte heklenål nr 2,5. Jeg brukte Babygarn superwash fra Trysil som selges på Europris. Det gikk med Alpaca garn fra Drops og det gikk med ti nøster.

Selve heklingen:

Startet med å hekle 9 luftmasker som jeg tilslutt heklet sammen med en kjedemaske.

Første runde: Heklet 8 luftmasker og 3 staver i ringen. Der etter gjentok jeg: *5 luftmasker og 3 staver i ringen* 4 ganger. Heklet to staver i ringen og avsluttet med en kjedemaske i den 3. av 8. luftmasken fra begynnelsen av omgangen. Her er et bilde som viser første runde:

 

DSC_0439

 

Andre runde: Heklet 1 kjedemaske i de neste 2 luftmaskene, 7 luftmasker, 4 staver under i de neste 3 luftmasker. Der etter gjentok jeg: *1 luftmaske, hoppet over 3 staver, heklet 4 staver og 4 luftmasker og 4 staver i 5 luftmaskebuen fra forrige rad* Gjenta dette 4 ganger. Heklet der etter 1 luftmaske, hopp over 3 staver og hekle 3 staver i hver av kjedemasker fra foriige rad . Avsluttet med 1 kjedemaske i den 3. av 7 luftmaske på begynnelse av omgang. Her er et bilde som viser andre runde:

DSC_0440

 

Tredje runde: Heklet 1 kjedemaske i luftmaskebuen fra forrige rad, heklet 6 luftmasker, 3 staver under de neste 2 luftmasker, 3 luftmasker, hopp over (4 staver , 1 luftmaske, 4 staver). Der etter *3 staver, 3 luftmasker og 3 staver i 4luftmaskebuen fra forrige rad.* Gjentok dette 4 ganger. Avsluttet med 3 luftmasker og 2 staver i kjedemaske fra forrige rad og 1 kjedemaske i den 3. av 6. luftmaske på begynnelsen av raden. Her er et bilde som viser tredje runde:

DSC_0441

 

Fjerde og siste runde: Heklet 1 kjedemaske i den neste luftmasken. , 8 luftmasker, 1 kjedemaske i den 4. luftmasken fra nålen, 1 luftmaske, 2 staver under neste luftmaske på forrige omgang. 5 luftmasker. Hopp over 3 staver , hekle en fastmaske i 3-lufmaskebuen fra forrige rad. Der etter hekles: * 5 luftmasker, hopp over 3 staver, hekle 2 staveri 3-luftmaskebuen fra forrige rad, 5 luftmasker, 1 kjedemaske i den 4. luftmasken fra nålen , 1 luftmaske, 2 staver i den samme luftmaskebuen, 5 luftmasker, hopp over 3 staver, hekle 1 fastmaske i den neste 3-luftmaskebuen .* Dette gjentas 4 ganger. Avsluttes 5 luftmasker hopp over tre staver hekle 1 stav i den neste luftmaskebuen, hekle 1 kjedemaske i den 3. 8 luftmasken på begynnelsen av raden. Her er et bilde som viser fjerde runde:

DSC_0498

 

Dette er en sekskant. Den første hekles alene. Men jeg har valgt å hekle de sammen i hvert hjørne hvor det er en tre maskers pikot. Her tar jeg en «slyng» og hekles sammen med en fastmaske. Dette betyr at

Her er et bilde som viser dette hvordan jeg hekler sammen sekskantene:

DSC_0493

 

Her er et bilde som viser nærbilde av mønsteret:

DSC00617.JPG

 

Til slutt ventet en tålmodighetsprøve med festing av tråder. Jeg valgte å stryke sjalet for at det skulle se mest mulig pent ut.

 

Slik ser det ferdige resultatet ut tatt bilden på gulvet:

dsc00618

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s