Grytekluter heklet i bestemorruter og luftmaskebuer i julefarge

Jeg elsker å hekle interiørting og nå er det snart jul og det er ikke grenser på hva jeg kunne tenke meg å hekle. Jeg har få grytekluter og når det gjelder juletema har jeg kun et par grytekluter fra før. Jeg har designet dette mønsteret før og har nå denne julen tenkt til å lage kjøkkenhåndklær og grytekluter i det samme mønsteret. Det er jo pent at noe mønster går igjen når det gjelder interiørting. Her er en kollasj av de ferdige gryteklutene:

photogrid_1480862393748

Disse gryteklutene har jeg heklet dobbelt da mønsteret er relativt «hullete». Den siste omgangen heklet jeg de to delene sammen.

Den gangen benyttet jeg meg av Cotton yarn fra Søstrene Grene. Dette er 100 % bomull. Det gikk med et nøste til hver doble gryteklut. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

Selve heklingen

I dette mønsteret er det i omgangene med stavgrupper heklet 3 staver med 1 luftmaske mellom på sidene og 2 luftmasker imellom på kantene. Omgangene med luftmaskebroer består hele tiden av en fastmaske i luftmasken fra forrige rad og 4 luftmasker over 3 staver fra forrige rad. I hvert hjørne heklet jeg også 4 luftmasker. Dersom dere har lyst til å prøve å heklet dette mønsteret har jeg her tegnet mønsteret hvor kors betyr stav, lav ring betyr luftmaske og liten t betyr fastmaske:

dsc00611-1

Jeg heklet rundt og snudde for hver omgang. Jeg heklet 7 omganger med bestemorruter og luftmaskebuer på hver gryteklut og heklet de sammen siste omgang med en luftmaskebuerad

Her er et bilde etter runde to:

dsc00939

Her er et bilde etter runde fire:

dsc00940

Og her er et bilde etter siste rad (rad 13)før sammenhekling:

dsc00941

Jeg har også valgt å avslutte med en omgang luftmaskebuer slik at grytekluten n får et mer elegant utseende. Heklet en «krok» på 14 luftmasker til slutt. Her kan dere se nærbilde av to grytekluter:

dsc00952

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s