Votter heklet i stavgrupper i størrelse 80 – 92

Jeg har akkurat designet en retrohals og hvorfor ikke matche dette med votter.

Det er ikke rett frem å lage mønster til en votter og jeg måtte prøve meg frem noen ganger før jeg var fornøyd. Vottene skal se pene ut og fellingene skal være pene.

Her er en kollajs av de ferdige vottene:

PhotoGrid_1480250455538.pngDenne gangen valgte jeg garnet Drops Flora fra Drops design. Dette garnet består av 65 % ull og 35 % alpakka. Det er ikke rare garnet som gikk med til å hekle disse vottene. Det går fint an å bruke andre garntyper. Det er bare å prøve seg frem. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Selve heklingen:

Jeg starter i nederst på votten, øker ut litt ved rad 5 og hekler rett oppover en stund. Hull til tommel hekles etter 7 rader. Når mønstrene er ferdig feller jeg inn i to rader og snudde sammen med nål på toppen. Snudde arbeidet for hver omgang.

Jeg la opp 40 luftmasker.

Første rad: Snudde heklearbeidet. Startet med 3 luftmasker og heklet 2 staver i de 2 neste luftmaskene. * Heklet videre 1 luftmaske, hoppet over 1 luftmaske fra forrige rad og heklet 3 staver i de 3 neste luftmaskene fra forrige rad * Gjentok dette 7 ganger slik at det ble 9 stavgrupper. Heklet sammen slik at det ble en ring med en kjedemaske. Avsluttet raden med 1 luftmaske og 1 kjedemaske som binder hele raden sammen

Andre rad: Snudde heklearbeidet. Startet med 3 luftmasker og heklet 2 staver i de 2 neste stavene fra forrige rad. * Heklet videre 1 luftmaske, hoppet over 1 luftmaske fra forrige rad og heklet 3 staver i de 3 neste stavene fra forrige rad * Gjentok dette 15 ganger slik at det ble 17 stavgrupper. Avsluttet raden med 1 luftmaske og 1 kjedemaske som binder raden sammen

Tredje – femte rad: Gjentok andre rad.

Her er bilde etter fem rader:

dsc00920

 

Sjette rad: Her økte jeg med 1 stavgruppe på hver side slik at et ble 11 stavgrupper. Dette vil det være resten av votten til jeg får starten.

Syvende rad: Hekles som andre rad hvor det hekles 11 stavgrupper. Her sette 2 stavgruppe av til hull til tommel. Felte også ut med 1 stavgruppe til. Startet raden med å hekle 7 luftmasker, hoppet over to stavgrupper og heklet en stav i den siste stavgruppen fra forrige rad og heklet 9 stavgrupper.

Her er neste rad hvor jeg hekler 2 stavgrupper i hullet. Her et bilde av hullet til tommelen:

DSC00922.JPG

Åttende – syttende rad: Heklet 12 stavgrupper i hver rad. Her er et bilde så langt:

DSC00924.JPG

 

Rad atten. Her felle jeg ved å hekle 1 stav i begynnelsen og slutten i hver stavgruppe. Jeg feller inn annen hver maske.

Rad nitten: Her felle jeg ved å hekle 1 stav i annenhver stav. Jeg feller inn annen hver maske.

Tommel:

Heklet 5 stavgrupper fordelt rundt på hullet. Heklet 6 rader. Etter 6 rader var det en omgang med felling hvor jeg heklet 1 stav i annenhver stav. Sydde igjen toppen på tommelen.

Venstre og høyre vott er helt like bortsett fra plassering av tommel.

Slik ser det ferdige resultatet ut:

dsc00927

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s