Små hjerter i stavgrupper heklet i to størrelser

å er det snart jul og jeg er ikke er ikke helt ferdig med å designe nytt julepynt. Jeg har tidligere designet julestjerner og kunne også tenke meg noen hjerter. Disse er små og jeg har valgt å hekle de i to størrelser. Her er et bilde som viser hjernene i som hengende pynt på syvgrenet lysestake:

PhotoGrid_1481833007623.png

 

Den gangen har jeg også benyttet jeg meg av Cotton yarn fra Søstrene Grene. Dette er 100 % bomull. Det er ikke rare garnet som går med til hver hjerte. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

 

Selve heklingen minste hjerte:

Her har jeg tegnet mønsteret hvor stor t betyr stav, liten t betyr fastmaske og ring betyr luftmaske:

 

dsc01036

 

Første rad: Startet med 4 luftmasker og heklet 3 staver i den første luftmasken.

Andre rad: Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker og 3 staver i den første luftmasken. Heklet videre 4 staver i den siste staven fra forrige rad. Her er et bilde etter andre rad:

dsc01034

 

Tredje rad: Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker og 3 staver i den første luftmasken. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de 2 stavgruppene fra forrige rad. Heklet videre 4 staver i den siste staven fra forrige rad. Her er et bilde etter tredje rad:

dsc01035

 

Fjerde: Snudde arbeidet. Heklet 1 fastmaske på toppen av den første stavgruppen fra forrige rad. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de 2 stavgruppene fra forrige rad, heklet 1 fastmaske på toppen av neste stavgruppe fra forrige rad. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de 2 stavgruppene fra forrige rad og til slutt heklet jeg 1 fastmaske på toppen av neste stavgruppe fra forrige rad. Her er et bilde etter fjerde rad:

DSC01037.JPG

 

Nå er hjertet ferdig og jeg festet trådene.

 

 

Selve heklingen største hjerte:

 

Her har jeg tegnet mønsteret hvor stor t betyr stav, liten t betyr fastmaske og ring betyr luftmaske:

DSC01048.JPG

 

Første – tredje rad hekles som lite hjerte.

Fjerde rad: Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker og 3 staver i den første luftmasken. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de 2 stavgruppene fra forrige rad 2 ganger. Heklet videre 4 staver i den siste staven fra forrige rad. Her er et bilde etter fjerde rad:

DSC01042.JPG

Femte rad: Snudde arbeidet. Heklet 3 luftmasker og 3 staver i den første luftmasken. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de 2 stavgruppene fra forrige rad 3 ganger. Heklet videre 4 staver i den siste staven fra forrige rad. Her er et bilde etter femte rad:

dsc01043-1

 

Sjette rad: Snudde arbeidet. Heklet 1 fastmaske på toppen av første stavgruppe. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de neste stavgruppene 2 ganger. Heklet 1 fastmaske på toppen av neste stavgruppe og heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de neste stavgruppene 2 ganger. Avsluttet med 1 fastmaske på toppen av neste stavgruppe. Her er et bilde etter sjette rad:

DSC01044.JPG

Syvende rad: Heklet 1 fastmaske på toppen av første stavgruppe. Heklet så 4 staver i mellomrommet mellom de neste stavgruppene og 1 fastmaske på toppen av neste stavgruppe. Klippet av tråden. Startet med ny tråd på toppen av neste stavgruppe og heklet 1 fastmaske, 4 staver i mellomrommet mellom de neste stavgruppene og 1 fastmaske på toppen av neste stavgruppe. Disse valgte jeg ikke å hekle noen kant rundt. Dette er en smaksak, jeg synes disse ligner på en julekurv. Her er et bilde etter syvende rad:

DSC01045.JPG

Nå er hjertet ferdig og trådene kan festes.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s