Heklet spisebrikke eller liten duk i juletremønster

Nå som det snart er jul har jeg flere prosjekter på gang. Jeg har to små bord i teak og til disse passer det med små duker heklet i et tynt garn. Disse brikkene har jeg heklet flere av og de vil jeg også bruke til spisebrikke. Dette mønsteret minner meg egentlig om et juletre. Jeg har tidligere designet et selskapssjal i dette mønsteret. Disse kan selvfølgelig hekles i andre farger.

Her er et bilde av brikken brukt som duk:

dsc01061

Og her er et bilde av brikken brukt som spisebrikke:

DSC01064.JPG

Mønsteret jeg benytter får over kun fire rader her har jeg tegnet mønsteret:

IMG_0473 (1)

Disse brikkene måler 40 x 31 cm. Jeg brukte 1 nøste pr brikke. Garnet jeg benyttet var 12/4 heklegarn fra Trysilkjøpt på Europris. Jeg brukte heklenål nr 1,5.

Selve mønsteret begynte med 10 rapporter. Masketallet er delelig med 15. Jeg heklet mønsteret 16 ganger i høyden.

Selve heklingen:

Første rad: Se på tegningen Det startes fra høyre og det hekles 10 rapporter. Jeg la opp 130 luftmasker Startet med å hekle 3 staver i den 4 luftmasken fra nålen., 1 luftmaske, hoppet over fire luftmasker og heklet 2 staver i de 2 neste luftmaskene, 1 luftmaske og hoppet over 4 luftmasker og heklet 4 staver i den samme luftmasken. Da er rapport ferdig * Heklet 4 staver i den neste luftmasken, 1 luftmaske, hoppet over 4 luftmasker og heklet 2 staver i de 2 neste luftmaskene, 1 luftmaske og hoppet over 4 luftmasker og heklet 4 staver i den neste luftmasken. * Gjentok dette 8 ganger

Slik ser arbeidet ut når første rad ble heklet:

dsc01057

Andre rad: Snudde arbeidet og startet med 3 luftmasker (1 stav) og heklet 2 staver i den samme masken, 1 luftmaske, 1 stav i den første luftmaskebue fra forrige rad, 2 luftmasker, 1 stav i neste luftmaskebue, 1 luftmaske og 3 staver i den fjerde og siste staven. * heklet 3 staver i den første staven i stavgruppen, heklet 1 luftmaske, 1 stav i den første luftmaskebue fra forrige rad, 2 luftmasker, 1 stav i neste luftmaskebue, 1 luftmaske og 3 staver i den fjerde og siste staven. * Gjentok dette 8 ganger.

Slik ser arbeidet midt i andre rad:

DSC01058.JPG

Tre rad: Startet med å hekle 1 stave i den 4 luftmasken fra nålen, 1 luftmaske, heklet 1 stav

første luftmaskebuen, heklet 1 luftmaske og heklet 2 staver i den neste luftmaskebuen, 1 luftmaske og heklet 1 stav i den neste luftmaskebuen, 1 luftmaske og 1 staven i den siste stavgruppen. Da er rapport ferdig. * Heklet 2 staver i den staven , 1 luftmaske, 1 stav i den neste luftmaskebuen, 1 luftmaske og 2 staver i den neste luftmaskebuen, 1 luftmaske og 1 stav i den neste luftmaskebuen, 1 luftmaske og 2 staver i den siste stavgruppen * Gjentok dette 8 ganger

Slik ser arbeidet midt i tredje rad:

DSC01059.JPG

Fjerde rad: Snudde arbeidet. * Heklet 3 luftmasker (1 stav), 1 luftmaske, 1 stav i den første luftmaskebue fra forrige rad to ganger, 2 luftmasker, 1 stav i neste luftmaskebue og 1 luftmaske to ganger, og 1 stav i den siste staven i stavgruppen * Gjentok dette 9 ganger.

Slik ser arbeidet midt i fjerde rad:

DSC01060.JPG

Her er resultatet før jeg heklet på kanten rundt:

DSC01065.JPG

Kant rundt: Her heklet en kant bestående av en rad med fastmasker. Jeg heklet 5 fastmasker i hjørnet.

Jeg presset duken eller spisebrikken slik at det heklede mønsteret kom pent frem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s