Skjørt heklet i stavgrupper og buemønster str 36

Som heklenerd og designer trenger jeg nye utfordringer. Et skjørt må jo være enkelt å hekle. Dette er rett og helt uten fellinger. Jeg har valgt svart farge. Siden jeg har heklet det til meg selv er dette skjøret i størrelse 36. Her er et bilde av meg med det heklede skjørtet:

 

img_0390

For å finne ut hvor stor skjøret  skulle være tok jeg utgangpunkt i et skjørt kjøpt på Gina Tricot. Selve skjøret er 40 cm lang og det er 38 bredt.

Denne gangen valgte jeg Trysil Babygarn syperwash/merinoull fra Europris, et garn bestående av 100 % ull. Det gikk med 4 nøster av dette garnet. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

Selve heklingen:

Jeg startet med å hekle 112 luftmasker. Selve mønsteret består av stavgrupper og mitt skjørt består av 28 stavgrupper.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor lav ring betyr luftmaske, lite t betyr fastmaske og høy t med strek midt på betyr stav:

DSC_0894

Dette mønsteret går over fire rader, og to av radene er like bare de er forskjøvet slik at det får en fin effekt.

Første rad: Startet med 4 luftmasker og 1 fastmaske i den 10. luftmaske fra staven. * der etter heklet jeg 4 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker fra forrige rad og 1 fastmaske i neste luftmaske * Gjentok dette 55 ganger, slik at det 56 luftmaskebuer.

Andre rad: Startet med å hekle 3 luftmasker. * Der etter gjentok jeg 4 staver i luftmaskebuen fra forrige rad, 2 luftmasker, 1 fastmaske i den neste luftmaskebuen fra forrige rad, 2 luftmasker * Dette gjentok jeg 27 ganger slik at det ble heklet 28 stavgrupper. Avsluttet med kjedemaske som knyttet slutten av raden med begynnelsen. Her er bilde etter andre rad:

dsc01147

Tredje rad: 4 luftmasker * 1 fastmaske i den første staven i neste stavgruppe, 4 luftmasker, 1 fastmaske i den siste staven i den samme stavgruppen 4 luftmasker. * Dette gjentok jeg 55 ganger, slik at det ble heklet 56 luftmaskebuer. Avsluttet med kjedemaske som knyttet slutten av raden med begynnelsen.

Fjerde rad: Heklet 5 luftmasker, 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad * der etter 2 luftmasker, 4 staver i neste luftmaskebue fra forrige rad, 2 luftmasker, 1 fastmaske i neste luftmaskebue fra forrige rad * Dette gjentok jeg 27 ganger, slik at det ble heklet 28 stavgrupper. Avsluttet kjedemaske som knyttet start og slutt av runden med hverandre. Her er et bilde fjerde rad:

dsc01148

 

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet:

dsc01150

Jeg gjentok første til fjerde rad til arbeidet målte 40 cm .

Festet trådede.

Her er et bilde av det ferdige skjørtet:

DSC01167.JPG

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s