Heklet pannebånd til voksen dame i viftemønster

I går kom det et ønske fra min datter (som er 28 år) om et pannebånd. Nå er det jo vår og hun ønsket seg et nytt pannebånd. Ikke et slikt tynt fra da hun var barn men et litt bredere. Som heklenerd kan jeg ikke la en slik utfordring gå fra meg. Det tok ikke lange stunden før pannebåndet ble heklet ferdig. Jeg valgte et tett mønster for at det er mest passende for et pannebånd.

Her et bilde av meg med pannebåndet:

PhotoGrid_1492338989984.png

 

Dette pannebåndet er heklet fra kortsiden. Da vil jeg være sikker på at jeg får rett størrelse. Når jeg nesten var ferdig målte jeg rundt hodet for å få til passende størrelse.

Denne pannebåndet målte 25 cm i bredden, og 12 cm i høyden. Antall vifter er 41 i høyden og 5 vifter rundt. Garnet jeg benyttet var Drops Flora fra Drops design. Dette garnet består av 65 % ull og 35 % alpakka. Det gikk med i underkant av et nøste til dette pannebåndet. Det går fint an å bruke andre garntyper. Det er bare å prøve seg frem. Jeg brukte heklenål nr. 3.

 

Selve heklingen: Her er heklingen basert på viftemønster som kun består av fastmasker, staver luftmasker. Mønsteret er delelig med 6 og jeg har i pannebåndet heklet 5 rapporter. Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC01348.JPG

Jeg la opp 31 luftmasker med den aktuelle fargen.

Første rad: Jeg heklet 3 luftmasker og 2 staver i den 4. luftmaske fra nålen. * Hoppet over 2 luftmasker og heklet 1 fastmaske, hoppet over 2 luftmasker og heklet 5 staver i neste luftmaske * Dette gjentok jeg 3 ganger og avsluttet med 1 fastmaske hvor jeg hoppet over 2 luftmasker, hoppet over 2 nye luftmasker og heklet 3 staver i den neste luftmasken.

Her er et bilde som viser pannebåndet etter første rad:

DSC01349

Andre rad: * Der etter hoppet jeg over 3 staver fra forrige rad og heklet 5 staver i fastmasken fra forrige rad, heklet 1 fastmaske på den midterste staven i viften fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 4 ganger og avsluttet med 1 fastmaske på den siste staven i forrige rad.

Her er et bilde som viser pannebåndet etter andre rad:

DSC01350

Tredje rad: Jeg heklet 3 luftmasker og 2 staver i den 4. luftmaske fra nålen. * Hoppet over 2 luftmasker og heklet 1 fastmaske på den midterste staven i viften fra forrige rad, hoppet over 2 luftmasker og heklet 5 staver nede i fastmasken fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 3 ganger og avsluttet med 1 fastmaske på toppen av viften fra forrige rad og heklet 3 staver i den siste staven fra forrige rad.

Her er et bilde som viser pannebåndet etter tredje rad:

DSC01352 (1)

Gjentok andre og tredje rad til jeg hadde heklet 41 rader av hver. Arbeidet målte da 50 cm. Da passet pannebåndet perfekt til mitt hode. Jeg sydde sammen pannebåndet og heklet en enkelt kant av fastmasker oppe og nede.

Her er det ferdige resultatet sammen med et barnepannebånd (mønster på dette kommer i et sendere blogginnlegg:

DSC01342.JPG

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s