Heklet mobilholder med tråd rundt halsen

Å ha flere mobilholdere er som å ha flere skjerf. Jeg synes det er fint å ha flere å bytte med. Dessuten har jeg en Sony Xperia Z som snart er to å gammel, og til min store fortvilelse finner det omtrent ikke noe tilbehør å få kjøpt til denne mobilen. En snor gjør det kjekt å kunne ha på jobb eller når jeg ikke har med meg veske. Det er bare fantasien som setter stopper for hvilket mønster kan brukes. Imidlerid bør mønstret være «tett» slik at mobilen ligger godt i sin mobilholder. Det går med lite garn til en slik mobilhodler, slik at det går fint å fint å bruke restegarn

Her er et bilde av den ferdige mobilholderen:

DSC_0114

For å finne ut hvor stor dette mobilholderen skulle være tok jeg utgangspunkt i mobilen. Fordi jeg hadde restegarn benyttet jeg Alpakka garn fra Nille som er av utsøkt kvalitet både når det gjelder utseende og passform. Det gikk med underkant av et nøste til denne mobilholderen. Høyden må bli slik at mobilholderen dekker over mobilen. Det er bare å prøve seg frem. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Selve heklingen:

Jeg la opp 70 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål. Jeg startet første rad med en halv vifte. Hoppet der etter over tre luftmasker og heklet 2 staver til i det samme hullet. Dette tilsvarer en halv vifte. Hoppet der etter over to luftmasker og heklet en fastmaske i neste luftmaske. Der etter hoppet jeg over to luftmasker igjen og jeg heklet fem staver i neste luftmaske. Der etter hoppet jeg over to luftmasker og heklet en fastmaske i neste luftmaske. Da fortsatte jeg videre på samme måte til jeg hadde 7 hele vifter, og første omgang var ferdig.

Slik ser heklingen ut når jeg har heklet ferdig rad 1:

DSC_0096
Andre rad startet jeg med en fastmaske i første ledige maske. Dette gjorde jeg for å få til en pen kant. I denne raden skulle jeg hekle 7 hele vifter, og avsluttet med en halvvifte. Den første viften heklet jeg  med alle stavene i det samme  laveste masken mellom to vifter fra forrige rad. Der etter heklet jeg en fastmaske i det høyeste punktet i neste vifte. Da fortsatte jeg raden ut, og rad 2 ble ferdig. Og slik ser heklingen ut når jeg har heklet ferdig andre rad:

DSC_0099

Første og andre rad gjentok jeg annenhver gang. Det var viktig å påse at kantene ble pene. Der etter heklet jeg videre til arbeidet målte 15 cm eller 13 vifter på hver side.

Slik så mobilholderen før montering:

DSC_0112

Montering:

Jeg la sammen mobilholderen og sydde sammen med garnet fra heklingen, slik at jeg sparte arbeid med festing av tråder. Og slik så det ferdige resultatet ut:

DSC_0114

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s