Stripet skjerf heklet på langs

Som tidligere nevnt elsker jeg skjerf i alle fasonger og farger og har noen kjøpeskjerf i striper som jeg er glad i. Dette har inspirert meg til å lage et skjerf helklet på langs i flere ulike farger. Først måtte jeg bestemme meg for hvor langt skjerfet skulle være. Jeg tok utgangspunkt i 170 cm uten frynser. Her er et bilde av det ferdige skjerfet på nært hold slik at mønsteret kommer frem. Har jeg valgt en blå farge som passer utmerket til olabukser: Og her et bilde av skjerfet:

DSC_0208

Jeg liker at jeg kan surre et skjerf rundt halsen en gang, for da varmer det mer. Dessuten synes jeg at frynser er dekorativt og jeg valgte å feste på frynser på 27 cm i hver endre. Jeg brukte heklenål nr. 3. Jeg brukte Alpakka garn fra Nille og det gikk med et nøste av hver farge. Selve grunnmønsteret fant jeg i boken Hekling 200 mønstre fra Cappelen Damm forlag (2010). Jeg hadde tenkt at jeg skulle hekle frem og tilbake med en farge slik at det ikke blir så mange tråder å feste. Jeg valgte å bruke 5 ulike farger og la de inn til hverandre slik at jeg på forhånd hadde bestemt hvordan rekkefølgen på fargene skulle bli. Jeg valgte følgende rekkefølge:

  • Grå
  • Mørk lilla
  • Off hvite
  • Burgunder
  • Blå

Selve heklingen: Jeg la opp 600 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål. Første rad: Hekle 1 stav i den 10. luftmasken. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker 1 stav i neste luftmaske. Gjenta dette Andre rad: Hekl 1 luftmaske og hoppet over den første staven. Der etter heklet jeg 3 luftmasker , en fastmaske i neste stav. Dette gjentas. Og slik ser heklingen ut når jeg har heklet ferdig rad 2:

DSC_0175

Tredje rad: Nå byttet jeg farge. Heklet 7 luftmasker, hoppet over en fastmaske. Der etter 1 stav i neste fastmaske, 3 luftmasker, hopp over 3 luftmasker. Gjenta dette. Gjenta andre og tredje rad. Slik ser heklingen ut når jeg har heklet ferdig rad 4:

DSC_0177

Slik ser arbeidet ut når jeg har heklet ti rader:

DSC_0179

Jeg heklet fire rader av hver farge. Jeg synes det er penest å begynne og avslutte med samme farge og i dette tilfelle måte jeg hekle en ekstra rad med grått. Montering: Her er det ingen montering. De trådene som jeg startet og begynte skjerfet med er samtidig utgangpunktet for frynser. Startet med å feste alle trådene på den ene siden. Jeg trengte flere tråder i de samme fargene som stripene og festet på tre doble i hver stripe. PÅ den ene siden var det to frynser som var fra start og slutt på hver farge, og jeg lot disse 2 være 2 av de 6 frynsene. Dette gjorde at det på hver farge ble en frynsegruppe bestående av 6 tråder. Slik ble en gruppe frynser heklet på:

IMG_0129

Til slutt klippet jeg alle frynsene slik at de fikk lik lengde. Mine er 27 cm lange, som betyr at jeg tok dobbel tråd på ville utgjøre seks tråder på hver 27 cm. Slik ser det ferdige skjerfet ut:

DSC_0202

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s