Heklet brikke i bestemorruter med søt kant

Jeg har aldri hatt brikker under glass eller krus. Den siste tiden har det irritert meg at jeg faktisk har fått ringer på et mørkt salongbord. Jeg har også søkt etter mønster til brikker og funnet at det kun er et mønster som går igjen. Jeg har derfor forsøkt meg på å selv lage et mønster til en brikke som kan være pent bordet samtidig som det skal være funksjonelt. Jeg heklet først en brikke som ble for stor. Jeg endte opp med en kvadratisk brikke som er drøye 9 cm bred pr side. Dette var en passende størrelse både for glass og kaffekrus. Her er et bilde av det ferdige produktet:

IMG_20150307_104713

Jeg brukte heklenål nr. 1,5 og garnet Solberg 12 4. Det er ikke rare greie av garn som går med til en brikke. De 6 første radene består av bestemorsmønster. For å avslutte mønsteret har jeg en valgt en en søt kant rundt bestående av tre nye rader. Selve heklingen: Jeg la opp 6 luftmasker og heklet siste maske sammen med starten slik at det ble en ring. Første rad: Heklet 3 luftmasker (er det samme som en stav), 2 staver og 2 luftmasker, gjenta til det er 4 grupper med 3 staver og 2 luftmasker i mellom. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 4 grupper 2 luftmasker i hjørnene. Andre rad: Heklet 3 luftmasker, 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 2 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 8 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene. Tredje rad: Heklet 3 luftmasker 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver 2 luftmasker, 3 staver. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 12 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene. Fjerde rad – sjette rad: Hekles som tredje rad men med flere stavgrupper langs sidene ettersom antall luftmaskebuer . Passet på at det er en luftmaske mellom stavgruppene som ikke er i hjørnene hvor det det 2 luftmasker i mellom. Slik ser heklingen ut etter sjette rad : DSC_0223 Syvende rad: Heklet 1 fastmaske i hver maske fra forrige rad. I hvert hjørne hekles det to luftmasker. Åttende rad: Heklet 1 stav i hver fastmaske fra forrige rad. I hvert hjørne heklet jeg 5 staver. Niende rad: Heklet 3 luftmasker og hoppet over 2 staver og heklet det fast med en kjedemaske. Nå er brikken ferdig og det gjenstår å feste 2 tråder. Og slik ser den ferdige brikken ut: DSC_0227

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s