Vognteppe med bamser heklet i filethekling

Vognteppe har jeg aldri heklet før og for å finne ut hvor stor det måtte være googlet jeg meg frem og fant ut at en størrelse på 70 x 90 cm var en grei størrelse. Her et bilde av det ferdige vognteppe:

PhotoGrid_1429897563993

Garnet jeg benyttet var Solberg 12 4. Dette garnet har jeg benyttet i mange år og til dette vognteppe gikk det med litt over et nøste. Jeg brukte heklenål nr. 1,5.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på filethekling. Dette betyr at enten er det er hull hvor det hekles kun to luftmasker mellom to staver, eller hullet fylles inn med to staver. I mellom disse hekles det en stav. I mellom hver bamse er det to rader og to kolonner med tomme hull. Det går 6 bamser på hver rad og det er heklet 8 rader med bamser. Ytterst har i hver rad er det tre tomme hull. Slik ser det fullstendige mønsteret ut:

Mønster vorgnteppe

Og slik ser mønsteret av bare en bamse:

Nytt bilde av en bamse

Det er bare å telle hele tiden hvor mange ruter som er tomme (to luftmasker), og hvor mange ruter som skal fylles med to staver. Jeg la opp 100 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål.

Første rad startet jeg med å hekle 8 luftmasker og hekle en stav i neste luftmaske. Der etter to luftmasker, hopp over to luftmasker og en stav i neste luftmaske. Heklet 82 ruter. Den første raden består av 82 tomme ruter som dere kan se av diagrammet. Dette er bunnen og i starten på vognteppe.

Andre rad startet jeg med 4 luftmasker og en stav i neste stav. Heklet 82 ruter. Den andre raden består av 82 tomme ruter som dere kan se av diagrammet.

Tredje rad startet jeg med 4 luftmasker og en stav i neste stav. Heklet 4 tomme, 2 fylte, 5 tomme, 2 fylte og 5 tommer. Gjenta til raden er slutt.

Gjenta til den første bamseraden er ferdig. Her et  bilde av vognteppe når den første bamseraden er ferdig:

DSC_0207

Der etter gjentok jeg mønsteret 8 ganger, slik at mønsteret nå viste 6 x 8 bamser. Avsluttet med 2 tomme rader.

Kant rundt: Første runde heklet jeg en fastmaske i hver stav og to fastmasker mellom stavene øverst og nederst. Langs kantene heklet jeg kun en fastmaske i mellom hver fastmaske som ble heklet i starten på hver rad. I hjørnene heklet jeg to luftmasker i mellom fastmaskene. Passer samtidig på å hekle inn trådene, slik at det ikke blir noen å faste til slutt. Andre runde heklet jeg en stav i hver fastmaske. I hjørnene heklet jeg fem staver. For at resultatet skal bli optimalt måtte jeg stryke teppe.

Slik ser det ferdige teppe ut i full størrelse:

20150322_112951

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s