Skjerf heklet med romantiske ruter

Som tidligere nevnt elsker jeg å hekle skjerf. Denne gangen var utfordringen en konfirmasjonsgave. En ekstra gave fra en tante som er heklegal. Valget falt på å hekle noen romantiske ruter som jeg sydde sammen for hånd. Jeg prøvde først å hekle de sammen, men synes at sluttresultatet ble mye penere når jeg sydde sammen for hånd. Selve skjeftet ble sydd sammen bredden som bestod av tre ruter. For at jeg skulle få ønsket lengde måtte jeg hekle 23 rader med ruter, altså til sammen 69 ruter. Det er ingenting i veien for å endre bredde eller lengde på skjerfet.

Og her et bilde av det ferdige skjerfet:

PhotoGrid_1430034051837

For å finne ut hvor stor dette skjerfet skulle være tok jeg utgangspunkt skjerf jeg har heklet tidligere. Dessuten prøvde jeg skjerfet underveis, og heklet på litt. Det er bare å prøve seg frem. Mitt ferdige skjerf målte 165 cm uten frynser. Jeg liker at jeg kan surre et skjerf rundt halsen en gang, for da varmer det mer. Dessuten synes jeg at frynser er dekorativt og jeg valgte å feste på frynser på 20 cm i hver ende.

Jeg brukte heklenål nr. 3. Jeg brukte Alpaca garn fra Drops og det gikk med fem nøster.

Selve heklingen:

Første runde: Heklet 7 luftmasker som jeg tilslutt heklet sammen med en kjedemaske.

Andre runde: Heklet først 4 luftmasker som tilsvarte en stav. Der etter 1 stav om ringen og 1 luftmaske. Dette gjentok jeg til at det var 12 staver med 1 luftmaske mellom hver. Avsluttet med en kjedemaske. Slik ser resultatet etter andre runde:

IMG_0219

Tredje runde: Her heklet jeg tre staver sammen i hver av de 12 gruppene med staver med 3 luftmasker i mellom. Hver stavgruppe bestod av tre staver som ble heklet sammen i en maske. Avsluttet med en kjedemaske. Slik ser resultatet etter tredje runde:

IMG_0220

Fjerde runde: Her heklet en kjedemaske om første luftmaskebue. Der etter heklet jeg 5 luftmasker, en fastmaske i neste luftmaskebue. Gjentok dette slik at det ble 12 luftmaskebuer. Avsluttet med en kjedemaske. Slik ser resultatet etter fjerde runde:

IMG_0216

Femte runde: Her heklet jeg en kjedemaske om første luftmaskebue, en luftmaske, en fastmaske om neste luftmaskebue, fem luftmasker, em fastmaske om neste luftmaskebue, en luftmaske, fem staver om neste luftmaskebue, tre luftmasker og fem staver i samme luftmaskebue, en luftmaske, og en fastmaske i neste luftmaskebue. Jeg gjentok dette tre ganger. Avsluttet med en kjedemaske. Slik ser resultatet etter femte runde:

IMG_0217

Sjette runde: Her heklet jeg kjedemasker til midten av første luftmaskebue. Heklet 3 luftmasker. Der etter heklet jeg em fastmaske om luftmasken før stavgruppen, 5 luftmasker, 1 fastmaske om luftmaskebuen hjørnet, 3 luftmasker, 1 fastmaske om samme luftmaskebue, 5 luftmasker, 1 fastmaske om luftmaskebuen etter neste stavgruppe, 3 luftmasker, en fastmaske om neste luftmaskebue og slutt tre luftmasker. Jeg gjentok dette tre ganger. Avsluttet med en kjedemaske. Slik ser resultatet etter femte runde og ferdig rute:

IMG_0208

Montering:

Jeg brukte trådene fra arbeidet til å sy sammen rutene. Jeg la rette mot rette og sydde sammen med pene sting fra vrangen. Sydde sammen rutene etter hvert, tre og tre i bredden.

Slik ser monteringen ut midt i skjerfet:

IMG_0139

Frynser:

Der etter festet jeg til frynser på begge kantene. Det er disse frynsene som gjør skjerfet fint. Det er en smakssak hvor lange disse bør være, og hvor stort mellomrom det burde være mellom hver enkelt. Mine er 20 cm lange, som betyr at jeg tok dobbel tråd på ville utgjøre fire tråder på hver 20 cm. Jeg målte med et målebånd og klippet nøyaktig før jeg satte de på skjerfet. Slik monterte jeg en frynse med heklenål:

DSC_0348

Nå er skjerfet ferdig. Det er ikke nødvendig å presse skjerfet .

Reklamer

En kommentar om “Skjerf heklet med romantiske ruter

  1. Tilbaketråkk: Heklet poncho i filethekling med en bord av romantiske ruter | ninashekleverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s