Babyteppe heklet i bestemorruter

Hvorfor ikke hekle et koselig babyteppe i bestemorruter i ulik farger. Dette teppe kan hjerne brukes i bilen, over sengen eller som vognteppe. Dette teppe har jeg heklet med tre ulike farger, og latt fargene gå diagonalt. Størrelsen er 82×61 cm. Ikke noe i veien å variere med hensyn til størrelse.

Her er et bilde av det ferdige babyteppe:

PhotoGrid_1430494955967

Garnet jeg benyttet var Baby Merino 100 % ull. Det gikk med tre nøster av hver farge. I og med at jeg valgte en ensfarget kant rundt måtte jeg har et ekstra nøste av denne fargen. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

Selve heklingen av en bestemorrute: Her er heklingen bedtår at 5x7x lapper av ensfargene ruter helket som bestemorruter.

Jeg la opp 6 luftmasker og heklet siste maske sammen med starten slik at det ble en ring.

Første rad: Heklet 3 luftmasker (er det samme som en stav), 2 staver og 2 luftmasker, gjenta til det er 4 grupper med 3 staver og 2 luftmasker i mellom. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 4 grupper 2 luftmasker i hjørnene.

Andre rad: Heklet 3 luftmasker, 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 2 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 8 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene.

Tredje rad: Heklet 3 luftmasker 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver 2 luftmasker, 3 staver. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 12 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene.

Fjerde rad – åttende rad: Hekles som tredje rad men med flere stavgrupper langs sidene ettersom antall luftmaskebuer . Passet på at det er en luftmaske mellom stavgruppene som ikke er i hjørnene hvor det det 2 luftmasker i mellom.

Slik så en ferdig lapp ut:

DSC_0338

Slik la jeg lappene på bordet før jeg sydde de i sammen:

DSC_0337

Jeg sydde lappene sammen på vransiden med tråden som ble igjen etter at hver lapp var ferdigheklet. Her er et bilde som viser hvordan jeg sydde sammen to lapper. Det beste er å sy stingen noe tett, som gjør at resultatet blir pent både på retten og vrangen.

DSC_0340

Kant rundt:

Jeg heklet fire rader med nye bestemorruter med de nene fargen, rosa. Der etter avsluttet jeg med to rader med fastmasker. Den første raden men fastmasker hoppet jeg over mellomrommet, slik at kanten ble litt stram og teppe vil kunne ligge pent på sengen eller hvor det måtte brukes.

Der etter heklet jeg tre runder med tre staver og to runder fastmasker. Den siste runden helket jeg fra vrangen for at teppe skulle ligge eller falle pent. Den siste runden heklet jeg fire staver i samme luftmaske, hoppet over en luftmaske og heklet en fastmaske i neste luftmaske. Dette fortsatte jeg rundt teppe. I hvert hjørne heklet jeg fire luftmasker. Her er et nærbilde av kanten rundt:

IMG_0246

Der etter festet jeg alle trådene.

For at resultatet skal bli optimalt måtte jeg stryke teppe.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s