Heklede enkle pulsvanter

Før jul heklet jeg en del pulsvanter med hull til tommel. Noen ganger kan det være kjekt å ha pulsvanter som går litt lenger opp på armene hvor det ikke en noe hull til tommelen.

Disse pulsvantene kan også brukes innendørs og utendørs. For å lage disse prøvde jeg meg frem. Den første pulsvanten jeg heklet ble lengre enn den jeg til slutt endte opp med. Garnet jeg benyttet var alpakka garn fra Alpaca Drops . Det går med kun et nøste pr par pulsvanter. Her er et bilde av en pulsvantene:

PhotoGrid_1430505997952

Det går fint an å bruke andre garntyper. Da vil dere måtte tilpasse antall vifter slik at pulsvantene sitter pent på armen og virkelig kan gjøre sin funksjon, å være varme rundt håndleddene. De som jeg har heklet av er kun 18 cm lange. Det er ikke noe i veien å lage de kortere eller lengre. Høyre og venstre pulvant er helt lik.

De jeg laget til meg selv innehold kun ni vifter i bredden pga. jeg har tynne armer. Jeg ser an hvem jeg gav pulsvantene til, da de fleste med normal størrelse på hendene må opp i ti vifter i bredden. Jeg har benyttet heklenål nr 3, det er ikke noe for å benytte en størrelse mindre eller større. Det er bare å prøve seg frem.

Selve pulsvanten er 10, 5 cm bred og 17 cm lang

Selve heklingen: Jeg la opp 80 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til

overs, kan disse bare løses opp med en nål.

Dette mønsteret besto av to staver, en luftmaske og to staver i samme luftmaske fra forrige rad. Dere etter hoppet jeg over tre luftmasker. Slik gjentok heklingen hele tiden. Jeg avsluttet hver kan med en rett stav for at pulsvanten skulle få en rett avslutning.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor korset er en stav og ring er en luftmaske:

DSC_0316

Jeg heklet 12 rapporter.Neste rad startet jeg med tre luftmasker, to staver i «hullet» mellom to staver fra forrige rad, en luftmaske og to staver i den samme hullet fra forrige rad. Raden avsluttes med en kjedemaske i begynnelsen av raden.

Her er et bilde av pulsvantet etter jeg hadde heklet to rader:

DSC_0359

Nå heklet jeg rundt og rundt. Det er ingen felling.

Jeg heklet frem og tilbake til arbeidet målte 17 cm. Festet løse tråder og pulsvanten var ferdig. Og det gledelige er at det var ingen montering

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s