Heklet poncho i filethekling

Jeg elsker ponchoer, og har fra før heklet tre ponsjoner. De er fine å bruke en vårdag eller en kjølig sommerkveld. Jeg synes det fint å variere litt i mønster og farger.

Her er et bilde av meg med den ferdige ponchoen:

Profilbilde Nina

Garnet jeg benyttet var Senjagarn med 80 % ull og 20% nylon fra Nille. Det gikk med 11 nøster av dette garnet. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

Selve heklingen: Denne ponchoen har jeg heklet fra halsen og ned og øker på hver side, slik at den vil falle pent nedover. Det starter med en ring og denne ringen blir større for hver rad.

Jeg la opp 195 luftmasker. Trenger 190 luftmasker til selve mønsteret og det er greit å ha noen til overs i tilfelle det blir noen forskyvinger når jeg heklet.  Jeg løsner opp de maskene som blir til overs.

Første rad: Heklet 3 luftmasker (er det samme som en stav), 2 staver og 2 luftmasker, gjenta til det er 38 grupper med 3 staver og 2 luftmasker i mellom. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten sirkel. Og slik ser arbeidet ut så langt:

DSC_0365

Andre rad: Heklet 3 luftmasker,. Startet med økningen i første «hull» hvor jeg heklet 2 staver 2 luftmasker og 3 staver. Slik vil økningen være på hver side og alle reader fremover. Fortsatter med 2 luftmasker og 3 staver i hvert hull fra forrige rad til den andre kanten., til det er heklet 18 stavgrupper (ikke tell med den hvor økningen har vært). Heklet igjen en økning som besto av 3 staver , 2 luftmasker og 3 staver i samme hull fra forrige rad. Det er nå 20 stavgrupper på hver side av utfellingene. Avsluttet med en kjedemaske alik at raden ble pent avsluttet. Slik så bilde ut av andre rad. Bilde viser fellingen:

DSC_0366

Tredje rad: Heklet 5 luftmasker. Heklet først en stavgruppe. Heklet der etter samme økningen i første «hull» hvor jeg heklet 2 staver 2 luftmasker og 3 staver. Fortsatter med 2 luftmasker og 3 staver i hvert hull fra forrige rad til den andre kanten., til det er heklet 19 stavgrupper (ikke tell med den hvor økningen har vært). Heklet igjen en økning som besto av 3 staver , 2 luftmasker og 3 staver i samme hull fra forrige rad. Avsluttet med en kjedemaske alik at raden ble pent avsluttet.

Jeg passet på å ikke få begynnelsen på ny rad inne i fellingen. Denne fellingen må være uten «forstyrrelser».

Slik avsluttet jeg en rad med kjedemaske:

IMG_0255

Og slik begynte jeg påfølgende rad:

IMG_0256

Slik så arbeidet ut i hjørne for fellingen kommer tydelig fram.:

IMG_0252

Jeg fortsatte å hekle slik til arbeidet jeg hadde heklet 57 runder.

Slik så ponsjonen ut før jeg heklet på frynser:

IMG_0259 (1)

Frynser:

Det er en smaksak hvor lange frynsene bør være. Mine er 20 cm. Med dobbeltråd ville fire råder på hver 20 cm. Jeg målte nøyaktig før jeg heklet de på. Slik heklet jeg på en frynse:

IMG_0264

Slik så ponsjoen ut når jeg hadde heklet på flere frynser:

IMG_0265

Jeg heklet på frynser rundt hele ponchoen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s