Heklet hals i arkademønster

Jeg har oppdaget at hals er kjekt å bruke og det tar heller ikke så stor plass i vesken, dersom jeg ikke skal ha den på meg. Denne gangen tenkte jeg å bruke en hvit/off-white farge som passer fint nå på våren.

Her er et bilde av den ferdige halsen:

PhotoGrid_1431195394000

Jeg har heklet en hals før og denne målte 28 cm i bredden og 68 cm i lengden. Garnet jeg benyttet var Senja garn fra Nille som er av fint kvalitet. Det gikk med i overkant av 4 nøster til denne halsen. Det går fint an å bruke andre garntyper. Jeg brukte heklenål nr. 3. Mønsteret jeg brukes på denne halsen heter arkademønster og gir en fin struktur i halsen.

Selve heklingen:

Jeg la opp 80 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor kors er en stav og ring er en luftmaske:

DSC_0399

Første rad: Jeg heklet 1 fastmaske i den andre luftmasken fra nålen. Der etter gjentok jeg: 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker heklet en fastmaske i hver av de neste luftmaskene. Dette gjentok jeg og avsluttet med 1 fastmaske i hver av de 2 siste luftmaskene.

DSC_0387

Andre rad: jeg heklet 1 luftmaske oppet over 1 fastmaske. Der etter gjentok jeg: hoppet over en fastmaske, 5 staver i 3 luftmaskebuen. Dette gjentok jeg og avsluttet med 1 fastmaske i en luftmaske.

DSC_0388

Tredje rad: Jeg heklet 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske. Der etter gjentok jeg: 1 fastmaske i hver av de neste 3 staver (de midterste av de 5 stavene, 3 luftmasker, hoppe over (1 stav , 1 fastmaske og 1 stav). Dette gjentok jeg og avsluttet med 1 fastmaske i den siste gruppen. Avsluttet med 1 fastmaske i hver av de 3 stavene, 2 luftmasker, hoppet over 1 stav, heklet en fastmaske i luftmasken og snudde.

DSC_0389 (1)

Fjerde rad: Jeg heklet 3 luftmasker, hoppet over den første fastmasken, 2 staver i luftmaskebuen. Der etter gjentok jeg: hoppet over en fastmaske, 1 fastmaske i neste fastmaske, hoppet over en fastmaske, 5 staver i luftmaskebuen. Dette gjentok jeg og avsluttet med 3 staver under 3 luftmasker.

DSC_0390

Femte rad: Jeg heklet 1 luftmaske, hoppet over den første staven , 1 fastmaske i neste stav. Der etter gjentok jeg: 3 luftmasker, hoppet (1 stav, 1 fastmaske, 1 stav), 1 fastmaske i hver av de 3 neste stavene. Dette gjentok jeg og avsluttet med 1 fastmaske i den siste staven og heklet 1 fastmaske i den 3. av 3 luftmaskene. Der etter snudde jeg

DSC_0392

Der etter gjentok jeg andre til femte rad.

Slik så arbeidet underveis:

DSC_0398

Der etter heklet jeg videre til arbeidet målte 68 cm.

Montering:

Her la jeg sammen ende mot ende og sydde pent sammen med det samme garnet jeg heklet med. Jeg valgte å ikke hekle noen ekstra kant Til slutt festet jeg alle trådene.

Her er halsen ferdig:

DSC_0402

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s