Heklet hals i åpent skjellmønster

Som i tidligere blogginnlegg er jeg blitt glad i å bruke hals. Jeg bruker ofte olabukser og ønsket meg derfor en hals som matcher olabukse. Det er alltid plass i vesken dersom jeg må ta det av meg. Her er et bilde ferdige halsen:

PhotoGrid_1434268550860

Denne halsen målte 33 cm i bredden og 27 cm i lengden. Garnet jeg benyttet var Drop Alpaca mix fra Garnstudio. Det gikk med i overkant av 3 nøster til denne halsen. Det går fint an å bruke andre garntyper. Jeg brukte heklenål nr. 2,5. Mønsteret jeg brukes på denne halsen heter arkademønster og gir en fin struktur i halsen. Jeg har heklet halsen rundt og jeg snudde etter hver omgang, slik at mønsteret blir heklet på frem og bakside.

Selve heklingen: Jeg la opp 300 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål. Masketallet er delelig med 8. I denne halsen har jeg heklet 34 rapporter. Her har jeg tegnet mønsteret hvor kors er stav og ring er luftmaske:

IMG_0324

Første rad: Jeg hoppet over 5 første luftmaskene. Der etter heklet jeg 1 stav 1 luftmaske, 1 stav, 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske i den neste luftmasken. Hoppet over 3 luftmasker og 1 fastmaske i den neste luftmasken. Dette gjentok jeg 28 ganger. Heklet sammen arbeidet ved at den siste fastmasken heklet jeg samtidig inn i kanten fra motsatt side slik at arbeidet ble rundt.   Her er et bilde etter første rad:

IMG_0320

Andre rad: Jeg heklet 5 luftmasker, heklet 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, 1 stav i fastmasken nederst mellom to buer, 3 luftmasker, 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Dette gjentok jeg 28 ganger. Avsluttet raden med, at etter at 3 luftmasker er heklet etter toppen på buen fra forrige rad hekles den en fastmaske i buen fra starten av raden. Her er et bilde etter andre rad:

IMG_0321

Der etter gjentok jeg første og andre rad.

Her er et bilde fra begynnelsen av en rad:

IMG_0327

Og er her bilde av slutten av en rad:

IMG_0326

Der etter heklet jeg videre til arbeidet målte 27 cm.

Montering: Det er ingen montering, men jeg måtte feste alle trådene. Jeg synes ikke det nødvendig med å hekle en kant. Jeg avsluttet med første rad og dette er en pen kant som vil synes når jeg har på meg halsen. Det er helt unødvendig å stryke halsen. Og endelig her er halsen ferdig:

IMG_0351

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s