Duk med hjerter i hjerter heklet i filethekling

Som tidligere nevnt får jeg ikke nok av duker. Har fått positive tilbakemeldinger på mitt mønster med duken med hjerter heklet i filethekling. Jeg fikk en ide om å lage et mønster med små hjerter laget i et stort hjerte. Det er ikke noe i veien for å bruke dette mønsteret som man vil.  Det er ikke noe i veien for at dere kan endre størrelse med hensyn til antall hjerter i rader eller kolonner slik at duken vil passe din smak og ditt bord. Dette mønsteret kan brukes til løper hvor det hekles en hjerte ad gangen. Hjertene kan stå rett ovenfor hverandre, eller speiles.

Her et bilde av den ferdige duken liggende på bordet og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

PhotoGrid_1435406747827

Garnet jeg benyttet var Solberg 12 4. Dette garnet har jeg benyttet i mange år. Det gikk med litt under 2 1 nøster og jeg brukte heklenål nr. 1,25.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på filethekling. Dette betyr at enten er det er hull hvor det hekles kun to luftmasker mellom to staver, eller hullet fylles inn med to staver. Det hekles frem og tilbake og mønsteret er like pent på bakside og forsiden. I mellom disse hekles det en stav. I mellom hvert hjerte er det to rader og to kolonne med tomme hull. Det går 2 hjerter på hver rad og det er heklet 2 rader med hjerter. Ytterst har i hver rad har to tomme hull. Slik ser det fullstendige mønsteret ut:

Mønster hjerte i hjerte

Det er bare å telle hele tiden hvor mange ruter som er tomme (to luftmasker), og hvor mange ruter som skal fylles med to staver. Jeg la opp 400 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål.

Første rad startet jeg med å hekle 8 luftmasker og hekle en stav i neste luftmaske. Der etter to luftmasker, hopp over to luftmasker og en stav i neste luftmaske. Heklet 103 ruter. Den første raden består av 104 tomme ruter som dere kan se av diagrammet. Dette er bunnen og i starten av duken.

Andre rad startet jeg med 4 luftmasker og en stav i neste stav. Nå hekler jeg fra høyre i diagrammet. Heklet 104 ruter. Den andre raden består også av 104 tomme ruter som dere kan se av diagrammet.

Tredje rad startet jeg med 4 luftmasker og en stav i neste stav. Nå hekler jeg fra høyre i diagrammet. Heklet der etter 25 tomme, 1 fylt og 50 tomme, 1 fylt og 26 tomme ruter.  Dette er bunnen på to store hjerter.

Fjerde rad startet jeg med 4 luftmasker og en stav i neste stav. Heklet der etter 24 tomme, 3 fylte, 48 tomme, 3 fylte og 25 tomme ruter.

Og slik fortsatte jeg til den første hjerteraden var ferdig. Jeg heklet to tomme rader mellom hver hjerterad, slik at mønsteret viste 2 x 3 hjerter. Avsluttet med 2 tomme rader.

Kant rundt: Første runde heklet jeg en fastmaske i hver stav og to fastmasker mellom stavene øverst og nederst. Langs kantene heklet jeg kun en fastmaske i mellom hver fastmaske som ble heklet i starten på hver rad. I hjørnene heklet jeg to luftmasker i mellom fastmaskene. Passer samtidig på å hekle inn trådene, slik at det ikke blir noen å faste til slutt. Andre runde heklet jeg en fastmaste i hver fastmaske fra forrige rad. I hjørnene heklet jeg to staver. Tredje runde heklet jeg en skjellrunde. Startet med en fastmaske, hoppet over en fastmaske og heklet fire staver i neste fastmaske, der etter hoppet jeg over en fastmaske og heklet en fastmaske. For at resultatet skal bli optimalt måtte jeg stryke duken.

Her er et nærbilde av kanten rundt:

DSC_0301

Her er det ferdige resultatet:

DSC_0494

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s