Heklet hvit sommerveske i åpnet skjell mønster

Vesker får jeg ikke nok av. Jeg liker å bruke vesker i ulike farger og størrelser avhengig hva jeg skal bruke vesken til. Nå som det er sommer fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på en hvit bomullsveske. Skal i bryllup i sommer og det er mulig at jeg skal bruken vesken som en del av antrekket i bryllupet.

Her er et bilde ferdige vesken utenpå en tunika:

DSC_0528

Denne vesken målte 21 cm i bredden og 21 cm i lengden.  Garnet jeg benyttet var Solberg 12 4 fra Garnstudio. Det gikk med i underkant av 1 nøste til denne vesken. Det går fint an å bruke andre garntyper. Jeg brukte heklenål nr. 1,25. Mønsteret jeg brukes på denne vesken heter åpnet skjell mønster og dette gav en fin struktur i vesken.

Selve heklingen:

Jeg la opp 250 luftmasker. Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål. Masketallet er delelig med 8. I denne vesken har jeg heklet 28 rapporter.

Her har jeg tegnet mønsteret hor kors betyr stav og ring betyr luftmaske:

IMG_0324

Første rad: Jeg hoppet over 5 første luftmaskene. Der etter heklet jeg 1 stav 1 luftmaske, 1 stav, 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske, 1 stav 1 luftmaske i den neste luftmasken. Hoppet over 3 luftmasker og 1 fastmaske i den neste luftmasken. Dette gjentok jeg 28 ganger. Heklet sammen arbeidet ved at den siste fastmasken heklet jeg samtidig inn i kanten fra motsatt side slik at arbeidet ble rundt.

Her er et bilde som viser arbeidet etter første rad:

DSC_0497

Andre rad: Jeg heklet 5 luftmasker, heklet 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, 1 stav i fastmasken nederst mellom to buer, 3 luftmasker, 1 fastmaske i toppen av buen fra forrige rad. Dette gjentok jeg 28 ganger. Avsluttet raden med, at etter at 3 luftmasker er heklet etter toppen på buen fra forrige rad hekles den en fastmaske i buen fra starten av raden. Og her er et bilde som viser arbeidet etter andre rad:

DSC_0498

Der etter gjentok jeg første og andre rad.Jeg heklet ikke frem og tilbake. Vesken heklet jeg rundt og rundt og jeg snudde etter hver omgang, slik at mønsteret ble heklet på frem- og baksiden. Her viser jeg arbeidet etter tredje rad:

DSC_0500

Der etter heklet jeg videre til arbeidet målte 21 cm, og slik så arbeidet ut:

DSC_0510 (1)

Der etter heklet jeg frem og tilbake på 13 mønsterrapporter frem om tilbake slik at dette  skulle bli en klaff. Jeg heklet til denne klaffen målte 8 cm, og slik så klaffen ut:

DSC_0531

 

Jeg bestemte meg for at vesken skulle ha en «snor» som var en integrert del av vesken. Dette gjorde jeg vet at jeg heklet 1 rapport inntil klaffen 125 cm Slik så «snoren» ut etter noen omganger:

DSC_0519

Montering:

Vesken måtte jeg sy sammen i bunnen. Jeg passet på at jeg sydde fra vrangen med tråden fra starten av heklingen. Der etter festet jeg alle trådene. Det er helt unødvendig å stryke vesken. Jeg strekte «snoren» slik at den ble helt rett i kantene. Den andre anden av «snoren festet jeg med en sikkerhetslås slik at jeg kan variere hvor lang den skal være. For at vesken skal fungere mest mulig praktisk i bruk bruker jeg en lys mappe kjøpt på HM slik at nøkler og lebestiften ligger trygt i vesken. Og endelig her er vesken ferdig:

DSC_0527 (1)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s