Heklet sommerveske i nydelig mønster

Jeg fikk noe garn til overs etter at jeg heklet et sommersjal og tenkte at en sommer veske i det samme mønsteret. Garnet som jeg benyttet var som tidligere nevnt Babygarn 100 % merinoull fra Trysil kjøpt på Europris. Dette garnet er passe mykt og behagelig og egner seg godt til bruk til veske.

Her er et bilde av den ferdige vesken:

IMG_0572

 

Målet på denne vesken var 32 cm bredt og 34 cm høyt. Jeg brukte heklenål nr. 2,5 og det gikk med 7 nøster. Selve mønsteret besto av 20 rapporter. Og jeg heklet rundt og snudde hver omgang slik at det ble en rund veske som skulle sys sammen i bunnen.

Selve heklingen:

Jeg heklet 250 luftmasker.

Mønsteret jeg benytter får over fire rader og her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors er en stav og flat runding er en luftmaske:

IMG_0473 (1)

Sli så arbeidet ut etter åtte rader:

IMG_0477 (2)

Der etter heklet jeg rundt og hver om gang snudde jeg . Heklet til arbeidet målte 34 cm.

Hank:

Jeg heklet hank ca 6 cm fra ytterkanten. La opp i selve veske og her forenklet jeg mønsteret lik at det kun var to rader som ble heklet annen hver gang. Den første raden 2 staver en luftmaske 2 staver 1 luftmaske og til slutt 2 staver. Snudde og neste omgang heklet jeg fire luftmasker, 1 stav, to luftmasker over to doble staver fra forrige rad, 1 stav, 1 luftmaske og tilslutt en stav. Her er et nærbilde av hanken

DSC_0569

Min hank ble 60 cm og jeg sydde den i 6 cm i fra den andre ytterkanten. Lik hank ble på den andre siden av vesken.

Montering:

Jeg sydde sammen vesken i bunnen og trådene ble festet. Jeg presset vesken slik at det heklede mønsteret kom pent frem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s