Heklet duk i sikksakkmønster i fem farger

Hva med å prøve å hekle en duk i mange farger? Min datter har mye rosa i sin stue, så hvorfor ikke overraske henne med en duk i mange farger. Mønsteret falt på et sikksakkmønster.

Dette mønstret kan brukes til mye ulike ting, som pledd eller puter. Det er bare fantasien som setter grenser. Jeg heklet en rad med hver farge og prøvde meg først med fire farger, men fant ut at dette ikke var hensiktsmessig for da måtte jeg klippe av trådene. Jeg drar med meg trådene og disse blir «skult» når jeg hekler en rad rundt til slutt. Det anbefales å bruke tre eller fem ulike garn når denne oppskriften skal brukes.

Jeg målte bordet på forhånd og fant ut at duken kunne måle 44 cm i bredden og 110 cm i lengden. Fargene satte jeg sammen slik at jeg starten med den mørkeste og avsluttet med den mørkeste fargen. Her har jeg tatt bilde av garnnøstene slik jeg ville benytte de i duken.

DSC_0622

Her et bilde av den ferdige duken liggende på bordet og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

DSC_0646

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Det var ved en tilfeldighet at jeg oppdaget dette garnet og så at det var mange farger som jeg mente er fine å sette sammen. Det gikk med to nøster av hver farge. Jeg jeg brukte heklenål nr. 2,5.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på et sikksakkmønster. Det er kun staver og luftmasker. Mønsteret er delelig med 8 og jeg har i min duk heklet 12 rapporter.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske:

DSC_0634

Jeg la opp 105 masker med lilla farge.

Første rad: Fortsatte med lilla farge. Jeg heklet er stav i den fjerde luftmasken fra nålen. Der etter heklet en stav i hver av de to neste luftmaskene. Der etter heklet jeg en ny stav i neste luftmaske men jeg avsluttet ikke denne for jeg hoppet over en luftmaske og heklet en ny stav. Begge disse ble avsluttet i samme maske. Jeg heklet 3 staver i de tre neste luftmasker og avsluttet med 1 luftmaske. Dette gjentok jeg 11 ganger slik at jeg fikk 12 rapporter. Raden ble avsluttet med 2 staver i samme luftmaske.

Her er et bilde som viser duken etter første rad:

IMG_0586

Andre rad: Her skiftet jeg til den mørkeste rosa farge. Startet med å hekle 3 luftmasker og en stav i den samme luftmasken. Der etter heklet jeg 2 staver i de 2 neste luftmaskene. Videre heklet jeg en ny stav i neste luftmaske men jeg avsluttet ikke denne for jeg hoppet over en luftmaske og heklet en ny stav. Begge disse ble avsluttet i samme maske. Jeg heklet 3 staver i de tre neste luftmasker og avsluttet med 1 luftmaske. Dette gjentok jeg 11 ganger slik at jeg fikk 12 rapporter. Raden ble avsluttet med 2 staver i samme luftmaske. Her er et bilde som viser duken etter andre rad:

IMG_0587

Tredje rad. heklet jeg meg en lysere rosa farge som første rad.

Fjerne rad: heklet jeg meg den lyseste rosa farge som andre rad.

Femte rad: Heklet jeg med en of-hvite farge som første rad og her er et bilde som viser duken så langt.

IMG_0589

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet:

IMG_0590

Jeg gjentok andre og første rad til arbeidet målte 110 cm.

Her et bilde som viser duken fra siden som viser hvordan jeg drar med meg trådene etter hvert.

DSC_0633

Kant rundt:

Jeg valgte en av fargene til kanten rundt og valgte å hekle et enkelt viftemønster. Jeg valgte den mørkeste rosafargen.

Første runde: Heklet er fastmaske i hver luftmaske. På kantene er det ikke noen luftmasker og da heklet jeg en fastmaske ned i siden med jevne mellomrom. Her er et bilde av første runde:

DSC_0643

Andre runde: Heklet først en fastmaske, hoppet over en luftmaske fra forrige rad og heklet tre staver i neste stav. Hoppet over en luftmaske fra forrige rad og heklet til slutt en fastmaske. Dette gjentok jeg rundt hele. I hjørnene heklet jeg to luftmasker i mellom to fastmasker. Ellers måtte jeg jukse til hjørnene slik at det ville se pent ut. Her et er bilde fra andre runde:

DSC_0644

Det var kun en tråd å feste til slutt. Duken ble presset før overrekkelse til min datter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s