Enkel brikke i bestemorruter

Jeg hadde heklet en duk i mange rosafarger til min datter, så spurte jeg henne om hun ønsket seg brikker i de samme fargene. Jeg hadde jo noe garn igjen så hvorfor ikke.

Mønsteret jeg valgte er veldig enkelt, kun bestemorruter og kun en farge. Nå er det mange fargeer i duken, slik at jeg valgte å hekle brikke helt ensfarget. Dette fordi da kunne også disse brikkene brukes i hvilken som helst sammenheng. Jeg valgte å hekle brikkene i 5 ulike farger. Brikkene målte 8,5 x 8,5 cm. Det er bare å hekle flere runder dersom en ikke skulle være fornøyd med størrelsen. Her er et bilde av brikkene i flere farger:

PhotoGrid_1441739767321

 

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cottons yarn fra Søsterene Grene. Det gikk med bare litt av et nøste på en brikke og jeg brukte heklenål nr. 2,5.

Selve heklingen:

Jeg la opp 5 luftmasker og heklet siste maske sammen med starten slik at det ble en ring.

Første rad: Heklet 3 luftmasker (er det samme som en stav), 2 staver og 2 luftmasker, gjenta til det er 4 grupper med 3 staver og 2 luftmasker i mellom. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 4 grupper 2 luftmasker i hjørnene. Her er et bilde av arbeidet etter første rad:

DSC_0671

Andre rad: Heklet 3 luftmasker, 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 2 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 8 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene. Her er et bilde av arbeidet etter andre rad:

DSC_0672

Tredje rad: Heklet 3 luftmasker 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver 2 luftmasker, 3 staver. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 12 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene. Her er et bilde av arbeidet etter tredje rad:

DSC_0673 (1)

Fjerde rad – femte rad: Hekles som tredje rad men med flere stavgrupper langs sidene ettersom antall luftmaskebuer . Passet på at det er en luftmaske mellom stavgruppene som ikke er i hjørnene hvor det det 2 luftmasker i mellom.

Her er et bilde av arbeidet etter fjerde rad:

DSC_0674

Her er et bilde av arbeidet etter femte rad:

DSC_0676

Her er et bilde til av de ferdige brikkene:

image (1)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s