Heklet duk i kostemønster

Jeg har akkurat flyttet inn i nytt (for meg) hus. Stuen er møblert med nye og gamle møbler, og fargene går i er beige og brunt. Utfordringen for en heklegal person er at jeg ikke har noen duker som passer lenger. Det er et hvitt salongbord som jeg ønsker ny duk til, og etter å ha tenkt meg om ville en brun duk passe inn sammen med det øvrige interiøret. Mønsteret som jeg heklet etter har jeg aldri brukt før og det heter kostemønster. Det består av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er slik jeg ser det veldig anvendelig. Mulig jeg skal lage spisebrikker eller putetrekk av dette mønsteret. Det er ikke helt tett og når dette brukes i en duk er det jo egentlig bare sjarmerende at fargen fra bordet synes gjennom duken.

Jeg målte bordet på forhånd og fant ut at duken kunne måle 36 cm i bredden Jeg ønsket at duken skulle gå 5-10 cm ned på hver side slik at duken til slutt målte 146 cm.

Her et bilde av den ferdige duken liggende på bordet og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

DSC00212

 

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Her fant jeg en fin brun farge som passet bra til mitt interiør. Har brukt dette garnet et par ganger før og det fint å bruke til interiørting. Det gikk med 6 nøster til denne duken.Jeg jeg brukte heklenål nr. 2,5.

 

Selve heklingen:

Her er heklingen basert på kostemønster som nevnt tidligere består det av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er delelig med 10 og jeg har i min duk heklet 9 rapporter.
Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC_0109

 

Jeg la opp 120 luftmasker.

Første rad: Jeg heklet en stav i 3. luftmaske fra nålen. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i de 3 neste luftmasker. Dette gjentok jeg 16 ganger og avsluttet med 1 fastmaske i den 2. siste luftmasken.

Her er et bilde som viser duken etter første rad:

IMG_0907
Andre rad: 1 luftmaske, hoppet over 1. fastmaske, 1 fastmaske i neste fastmaske, 1 fastmaske luftmaskebuen. Der etter gjentok jeg 3 luftmasker , hoppet over en fastmaske, 1 stav i neste fastmaske, 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske , 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i de 3 neste fastmaskene, 1 fastmaske i luftmaskebuen. Dette gjentok jeg 8 ganger og avlyttet raden med 1 fastmaske i den siste fastmasken.

Her er et bilde som viser duken etter andre rad:

 

IMG_0908
Tredje rad: Her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over den første fastmasken , 1 fastmaske i neste fastmaske. Der etter gjentok jeg 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i staven, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i de 3 neste (de midterste av 5). Dette gjentok jeg 8 ganger. Avsluttet med 1 fastmaske i den siste fastmasken og 1 fastmaske i luftmasken.

Her er et bilde som viser duken etter tredje rad:

IMG_0905
Fjerde rad: Her startet jeg med å hekle 6 luftmasker, hoppet over de første 2. fastmaskene. Der etter gjentok jeg 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i hver av 3 fastmaskene, 1 fastmaske i luftmaskenuen, , 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske, 1 stav i neste fastmaske (den midterste) , 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske. Dette gjentok jeg 8 ganger og avsluttet raden med 1 stav i 1 luftmaske.
Her er et bilde som viser duken etter fjerde rad:

IMG_0906
Femte rad: her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over første stav. Der etter gjentok jeg 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, , hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i de 3 neste fastmasker (de midterste fastmasker av 5), 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen , 1 fastmaske i staven. Dette gjentok jeg 8 ganger. Avsluttet raden med 1 fastmaske under 6 luftmasker og 1 fastmaske i de n3. av disse 6 luftmaskene.

Her er et bilde som viser duken etter femte rad:

IMG_0910
Jeg gjentok radene 2-5 til arbeidet målte.

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet:

DSC00189

 

Jeg gjentok andre og første rad til arbeidet målte 146 cm.
Slik ser arbeidet ut før jeg heklet en kant rundt:

IMG_0893

 

Kant rundt:
Jeg valgte å hekle en enkel kant rundt kun bestående av fastmasker. Fordelen er at jeg da fikk festet trådene inn slik at det ikke ble noen tråder å feste.  Slik ser duken ut når jeg heklet på kanten rundt:

IMG_0901
Og slik ser det ferdige produktet ut:

 

PhotoGrid_1448184366823

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s