Heklet adventløper i rutemønster

Nå som vi er inne i adventtiden er det kanskje på sin plass å hekle en lilla duk. Denne løperen kan jeg jo gjenbruke år etter år. Jeg velger å lage en som passer til min nye spisestue.

Dette mønsteret som jeg her har benyttet heter rutemønster med dobbelt knuterad. Det er enkelt og består av kun ulike rader som hekles hver sin vei. Jeg har aldri heklet dette mønsteret før. Jeg synes det er pent og det går fort unna. Mønsteret er slik jeg ser det veldig anvendelig. Det er ingenting i veien for at dette mønsteret kan brukes til mange ulike produkter.

Jeg målte bordet på forhånd og fant ut at løperen skulle måle 42 cm i bredden Jeg ønsket at duken skulle ligge midt på bordet, slik at duken til slutt målte 186 cm. Jeg valgte også å hekle på frynser på hver side som målte 18 cm. Det er ingenting i veien for å bruke dette mønsteret på andre mål. En av fordelen med å hekle selv er at jeg får tilpasset duken akkurat den størrelsen jeg selv ønsker.

Her et bilde av den ferdige duken liggende på bordet og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

 

PhotoGrid_1448703329663

Det var en utfordring å finne lilla bomullsgarn. Valget falt til slutt på Tuva helsårsgarn fra Europris som består av 50% bomull og 50 % acryl. Dette garnet har jeg ikke benyttet før. Det ser fint ut og jeg kommer nok til å bruke dette garnet på andre interiørting. Til denne duken gikk det med 8 nøster. Jeg jeg brukte heklenål nr. 3,0.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på rutemønster med dobbelt knuterad og består av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er delelig med 4 og jeg har i min duk heklet 27 rapporter.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

IMG_0919

 

Jeg la opp 121 luftmasker. Til selve mønsteret trenger jeg 109 masker. Trenger i tillegg 10 masker i begynnelsen av den første raden. Har dermed 2 masker å gå på som kan løses opp med heklenål når den første raden er heklet.

Første rad: Jeg heklet 1 stav i 10. luftmasken fra nålen. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker, 1 stav i neste luftmaske. Dette gjentok jeg 25 ganger. Her er et bilde som viser løperen etter første rad:

IMG_0894 – Kopi

 

Andre rad: her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over første stav. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker, 1 fastmaske i neste stav. Dette gjentok jeg 25 ganger. Avsluttet med å hoppe over 3 luftmasker, heklet 1 fastmaske i neste luftmaske. Her er et bilde som viser løperen etter andre rad:

IMG_0895

 

Tredje rad: Jeg heklet 6 luftmasker. Der etter heklet jeg 1 stav i neste fastmaske, 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker. Dette gjentok jeg 25 ganger. Avsluttet med 1 stav i siste luftmaske.

Her er et bilde som viser løperen etter tredje rad:

IMG_0896

 

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet:

IMG_0897

Jeg gjentok andre og tredje rad til arbeidet målte 186 cm. Garnet er ganske tjukt slik at fet gikk litt unna når jeg heklet.

Kant rundt:

Jeg valgte å hekle en enkel kant rundt kun bestående av fastmasker. Fordelen er at jeg da fikk festet trådene inn slik at det ikke ble noen tråder å feste. Passet på et jeg heklet to fastmasker i luftmaskebuen og en fastmaske mellom

Slik ser duken ut når jeg heklet på kanten rundt:

DSC_0141

Jeg valgte å hekle på frynser, en til hver rute på 18 cm dobbel tråd.

DSC_0142

Og slik ser det ferdige produktet ut:

 

DSC_0144

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s