Heklet brikke i kostemønster

For en uke siden var jeg ferdig med en brun duk i kostemønster til mitt nye salongbord. Som heklegal hadde det vært fint med matchende brikker som kan brukes under kaffekopper og glass.

For å finne størrelsen prøvde jeg meg litt frem. Jeg endte opp med brikker som målte 9 x 9 cm.

Her er et bilde av de ferdige brikkene og her kan dere se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

PhotoGrid_1448789293926

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Her fant jeg en fin brun farge som passet bra til mitt interiør. Har brukt dette garnet et par ganger før og det fint å bruke til interiørting. Jeg brukte kun et nøste til å lage flere brikker. Jeg jeg brukte heklenål nr. 2,5.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på kostemønster som kun består av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er delelig med 10 og jeg har i brikken heklet 2 rapporter.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC_0109

Jeg la opp 29 luftmasker.

Første rad: Jeg heklet en stav i 3. luftmaske fra nålen. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i de 3 neste luftmasker. Dette gjentok jeg 2 ganger og avsluttet med 1 fastmaske i den 2. siste luftmasken.

Her er et bilde som viser brikken etter første rad:

IMG_0923

Andre rad: 1 luftmaske, hoppet over 1. fastmaske, 1 fastmaske i neste fastmaske, 1 fastmaske luftmaskebuen. Der etter heklet jeg jeg 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske, 1 stav i neste fastmaske, 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i de 3 neste fastmaskene, 1 fastmaske i luftmaskebuen. Her ble det ingen ting å gjenta . Jeg avsluttet med 1 stav i midten av tre fastmaskene fra forrige rad, 3 staver, 1 fastmaske i luftmaskebuen og 2 fastmasker i 2 fastmasker fra forrige rad.

Her er et bilde som viser brikken etter andre rad:

IMG_0925

Tredje rad: Her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over den første fastmasken, 1 fastmaske i neste fastmaske. Der etter heklet jeg 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i staven, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i de 3 neste (de midterste av 5). Heklet 3 luftmasker, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i stav fra forrige rad, 1 fastmaske i lufmaskebuen, 3 luftmasker. Heklet 1 fastmaske i hver av de to siste fastmaskene fra forrige rad.

Her er et bilde som viser brikken etter tredje rad:

IMG_0926

Fjerde rad: Her startet jeg med å hekle 6 luftmasker, hoppet over de første 2. fastmaskene. Der etter gjentok jeg 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i hver av 3 fastmaskene, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske, 1 stav i neste fastmaske (den midterste), 3 luftmasker. 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 fastmasker i hver av de tre neste fastmasker fra forrige rad, 3 luftmasker og til slutt 1 stav i den siste fastmasken fra forrige rad.

Her er et bilde som viser brikken etter fjerde rad:

IMG_0927 (1)

Femte rad: her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over første stav. Der etter gjentok jeg 1 fastmasker i luftmaskebuen, 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i de 3 neste fastmasker (de midterste fastmasker av 5), 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i staven fra forrige rad, en fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, 3 fastmasker i de (3 midterste av 5), 3 luftmasker. Avsluttet med fastmasker i luftmaskebuen.

Her er et bilde som viser brikken etter femte rad:

DSC00225 (1)

Jeg gjentok radene 2-5 til arbeidet målte 8,5 cm. Pass på at brikken er kvadratisk.

Her er et bilde av brikken før jeg heklet på kanten rundt:

DSC00226

 

Kant rundt:

Jeg valgte å hekle en enkel kant rundt kun bestående av to runder med fastmasker. Fordelen er at jeg da fikk festet trådene inn slik at det ikke ble noen tråder å feste.

Den første runden heklet jeg en fastmaske rundt brikken. Passet på at fastmaskene ble jevnt fordelt. I hjørnene heklet jeg 3 luftmasker.

Andre runde heklet jeg en fastmaske i fastmaskene fra forrige rad. I hjørnene heklet jeg 5 fastmasker i luftmaskebuen.

Og slik ser det ferdige produktet ut:

 

 DSC00227

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s