Spisebrikker heklet i parkettmønster

Nå som jeg har flyttet inn i nytt hus er det ikke måte på hvordan kreativiteten bobler over. Det er så mye jeg kunne tenke meg å hekle. Jeg har savnet spisebrikker som passer til mitt hvite bord og som går inn i mitt tema brun/beige som jeg har i stuen.

For å finne ut hvor stor brikken skulle være tok jeg utgangspunkt i de to servisene jeg når har. Målte slik at glass og bestikk ville ligge pent på spisebrikken

Det ferdige brikken målte 42 x 34 cm. Her et bilde av de ferdige spisebrikkene og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

PhotoGrid_1454245216074

Garnet jeg benyttet var Cotton yarn fra Søsterene Grene. Her er et bilde av garnet:

 

 

DSC_0373

Jeg har brukt dette garnet i noen prosjekter for å dette er supert til interiør. Det går litt unna når jeg hekler med dette garnet er litt tykt og jeg benytter heklenål nr 2,5. Jeg tok også tiden, jeg brukte fire timer på å hekle en brikke. Det gikk med bare akkurat to nøster til hver brikke.

Her er et bilde av mønsteret, hvor lite t betyr fastmaske, høy t betyr stav og lav ring betyr fastmaske:

DSC_0414 (1)

 

Selve heklingen:

Jeg la opp 112 luftmasker.

Første rad: Heklet 1 fastmaske i 6. luftmaske fra nålen. Der etter *2 luftmasker hoppet over 2 luftmasker, 1 fastmaske i neste luftmaske* Gjentok * *35 ganger, slik at det er 37 gjentagende rapporter. Her er bilde som viser brikken etter første rad:

DSC_0383

Andre rad: Heklet 3 luftmasker og 1 stav i den sammen masken som de 3 luftmaskene. Der etter *hoppet over 2 luftmasker 3 staver i neste fastmaske * Gjentok dette slik at det var 36 klaser med tre staver og en «halv klase med 2 staver på hver kant. Her er bilde som viser brikken etter andre rad:

DSC_0384

Tredje rad: Heklet 3 luftmasker, heklet 1 fastmaske etter første stav i de 3 stavene fra forrige rad. Der etter * 2 luftmasker, 1 fastmaske etter andre stav i stavgruppen fra forrige rad* Gjentok dette 35 ganger. Her er bilde som viser brikken etter tredje rad:

DSC_0385

Fjerde rad: Heklet 3 luftmasker og 1 stav i den sammen masken som de 3 luftmaskene. Der etter *hoppet over 2 luftmasker 3 staver i neste fastmaske fra forrige rad * Gjentok dette slik at det var 36 klaser med tre staver og en «halv klase med 2 staver på hver kant. Her er bilde som viser brikken etter fjerde rad:

DSC_0387

Gjentok tredje og fjerde rad til arbeidet målte 34 cm. Avsluttet tredje rad for at bunnen og toppen skulle se noenlunde lik ut. Jeg heklet 28 x 2 rader.

Kant rundt: Heklet fastmasker rundt brikken. For at det skulle bli pent heklet jeg 3 fastmasker mellom hver klase med 3 fastmasker. Passet på å hekle inn løse tråder underveis slik at jeg sparte tid med å feste tråder. Avslutningstråden måtte jeg feste og presse spisebrikkene før jeg la de på bordet. Jeg gleder meg til å bruke de, både til hverdag og fest.

Og endelig her er spisebrikken ferdig:

 

DSC_0417

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s