Heklet poncho i rutemønster

Denne ponchoen er heklet til min hyttenabo som synes mine ponchoer er kjempefine. Hun var hos meg å prøvde noen av mine, og hun ønsket en poncho heklet i brunfarge. Men jeg fikk lov til å designe ponchoen selv.

Jeg valgte å hekle rutemønster og hekle rundt og rundt, men å snu for hver omgang. Utfordringen er å finne en pen utfelling som både er pen og som feller ut slik at ponchoen får riktig størrelse.

Her er kollasj av den ferdige ponchoen:

PhotoGrid_1466532167798.jpg

Denne gangen valgte jeg tynt ullgarn fra Europris som heter Babyull i fargen lysebrun. Dette er en farge som jeg synes er anvendelig. Det gikk med 8 nøster av dette garnet. Jeg brukte heklenål nr 2,5.

Her er en tegning av mønsteret:

DSC_1021

 

Selve heklingen: Denne ponchoen har jeg heklet fra halsen og ned og øker på hver side, slik at den vil falle pent nedover. Det starter med en ring og denne ringen blir større for annenhver rad.

Heklingen består av rutehekling. Jeg snudde arbeidet for hver rad. Dette gjør at mønsteret i ponchoen faller pent. Jeg økte en rute, eller to ekstra staver med 3 luftmasker i mellom. Dette betyr at annenhver rad ble ponchoen utvidet med 4 nye ruter.

Jeg la opp 221 luftmasker.

Første rad: Heklet 1 stav i den 10 luftmasken fra nålen. * heklet der etter 3 luftmasker , hoppet over 3 luftmasker, 1 stav i neste luftmaske* Dette gjentok jeg 53 ganger slik at det ble 54 ruter. Det skal være 27 ruter på vestre side og 27 ruter på høyre siden. Avsluttet med en kjedemaske. Nå har jeg heklet en liten sirkel. Og slik ser arbeidet ut så langt:

DSC_1168.JPG

Andre rad: Snudde arbeidet. * Heklet 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker, og en fastmaske i meste stav fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 53 ganger, slik at det ble en «runding». Her er et bilde som viser litt ut i andre rad:

DSC_1169 (1)

 

Tredje rad: Startet med 6 luftmasker * der etter heklet jeg 1 stav i neste fastmaske, 3 luftmasker og hoppet over tre luftmasker * Dette gjentok jeg 53 ganger. I hver ende (som er midt foran og bak) starter jeg med felling som er å hekle 2 staver med 3 luftmasker i mellom. Disse må komme akkurat på samme sted annen hver omgang.

Der etter gjentok jeg den andre og tredje raden annenhver gang. Her er et nærbilde av utfellingen:

DSC_1175.JPG

 

Her er et bilde litt ut i arbeidet:

DSC_1187.JPG

Jeg fortsatte til jeg hadde heklet 86 rader, eller 43 ruter Det er en smak sak hvor lang ponchoen skal være. Er man høy bør ponchoen hekles lengre. Jeg heklet en kant øverst i raden bestående av andre rad slik at begynnelse og slutt på poncho ble helt lik.

Slik så ponchonen ut før jeg heklet på frynser:

DSC_1213

Frynser:

Der etter festet jeg til frynser rundt ponchoen hvert andre cm Det er disse frynsene som gjør skjerfet fint. Det er en smakssak hvor lange disse bør være, og hvor stort mellomrom det burde være mellom hver enkelt. Mine er 25 cm lange, som betyr at jeg tok dobbel tråd på ville utgjøre fire tråder på hver 25 cm. Jeg målte med et målebånd og klippet nøyaktig før jeg satte de på ponchoen. Slik ser ponchoen ut med frynser:

Jeg måtte feste alle løse tråder og avsluttet med å stryke ponchoen.

Og her er det ferdig resultatet:

PhotoGrid_1466532167798

2 kommentarer om “Heklet poncho i rutemønster

  1. Hei 😀 Denne var veldig fin !! Utifra din oppskrift, – vil du si at størrelsen er sånn ca.? (S – M – L – XL) ?
    Mvh Unni Hegrenes

    • Hyggelig at du liker mønsteret mitt 🤩 Denne ponchoen hekles ovenfra og nedover. Du hekler den så stor du vil 😀 Det er da ikke noe størrelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s