Heklet sommerponcho i bomullsgarn

Jeg har heklet flere ponchoer og denne gangen er det en arbeidskollega som ønsket en sommerponcho. Denne er heklet at bomullsgarn og passer veldig fint til olabukser, sommerbuser eller sommerskjørt.

Her er et bilde av den ferdige ponchoen (snek meg inn som modell):

 

PhotoGrid_1467745077099

Garnet jeg benyttet var Mandarin Petit fra Sandnes garn i 100 % bomull. Dette er et tynt ullgarn som er kjekt i poncho slik at den ikke blir for varm eller for tykk. Det gikk med 8 nøster av dette garnet. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Selve heklingen: Denne ponschoen har jeg heklet i to rektangulære deler som jeg har sydd sammen. Disse delene målte 45 x 70 cm.

Jeg la opp 130 luftmasker. Mønsteret går over 10 masker og jeg 13 rapporter. Disse ble heklet frem og tilbake 68 ganger.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor kors betyr stav liten t betyr fastmasker og lav ring betyr luftmaske:

DSC00313

 

Første rad: Heklet en stav i den 6 luftmasken fra forrige rad. Heklet videre 2 staver, 2 luftmasker, 3 nye staver i den samme luftmasken. * Heklet 3 luftmasker, hoppet over 4 luftmasker fra forrige rad og heklet 1, stav, 2 luftmasker og 1 stav i den samme luftmasken fra forrige rad. Hoppet over 4 luftmasker fra forrige rad og heklet 3 staver, 3 luftmasker og 3 staver i den samme luftmasken fra forrige rad. * Gjenta dette 11 ganger og avsluttet med 1 stav hvor hoppet over 3 luftmasker. Her er et bilde som viser arbeidet så langt:

DSC00314

 

Andre rad: Startet med 3 luftmasker. * Heklet der etter 3 staver, 2 luftmasker og 3 staver i luftmaskebuen mellom «stavbuen med 3 staver på hver side» fra forrige rad. Heklet 2 luftmasker og 1 stav, 2 luftmasker og 1 stav i «den enkle stavbuen» fra forrige rad. * Gjenta dette 11 ganger og avslutt med 3 staver, 2 luftmasker 3 staver i «stavbuen med 3 staver på hver side» fra forrige rad og 1 stav etter stavbuen fra forrige rad. Her er et bilde som viser arbeidet så langt:

DSC00315

 

Andre rad ble gjentatt 66 ganger. Arbeidet målte da 70 cm.

Jeg heklet to helt like rektangulære stykker. Her er et bilde av et av dem:

DSC00312

 

 

 

Øverste rad: Jeg heklet en luftmaskerad øverst for at ponchoen skulle får et likt utseende hele veien. Startet med 7 luftmasker, heklet 1 fastmaske i luftmakebuen fra forrige rad og 4 luftmasker mellm.

Montering:

Før montering presset jeg begge stykkene.

Sy sammen delene med garnet som tråd slik denne figuren viser:

IMG_0767

Festet til slutt alle løse tråder.

Og her er et bilde av den ferdige ponchoen:

PhotoGrid_1467745077099

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s