Heklet spisebrikke i kostemønster

Spisebrikke er det koselig å bruke. Ja jeg tenker kun to eller tre til hverdags. Utgangspunktet for disse spisebrikkene er gaver til tre store tantebarn som akkurat har fått sine egne hjem og det er jo morsomt å gi særpregede gaver fra en heklegal tante. I tillegg er jeg ferdig med grytekluter i samme farge som dere kan se her.

Dette mønsteret har jeg brukt til duk og det det heter kostemønster. Det består av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er slik jeg ser det veldig anvendelig. Mulig jeg skal lage spisebrikker eller putetrekk av dette mønsteret. Det er ikke helt tett og når dette brukes i en duk er det jo egentlig bare sjarmerende at fargen fra bordet synes gjennom duken.

Jeg målte at spisebrikken skulle måle 34 *42 cm. Dette måtte jeg tilpasse slik at mønsteret skulle passe med disse målene. Den ferdige spisebrikken målte 33 *41 cm.

Her et bilde av de to spisebrikkene dekket med service og dere kan her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

DSC00415

 

 

Garnet jeg benyttet var Anna & Claras Cotton yarn fra Søstrene Grene. Her fant jeg en fin brun farge som passet bra til mitt interiør. Har brukt dette garnet et par ganger før og det fint å bruke til interiørting. Jeg brukte tre nøster til to spisebrikker. Jeg jeg brukte heklenål nr. 3,0.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på kostemønster som nevnt tidligere består det av fastmasker, staver og luftmasker. Mønsteret er delelig med 10 og jeg har i min duk heklet 9 rapporter.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske og en liten t betyr fastmaske:

DSC_0109

 

Jeg la opp 104 luftmasker.

Første rad: Jeg heklet fastmaske i den 3. luftmasken fra nålen og heklet en fastmaske til. * Heklet 3 luftmasker og hoppet over 3 luftmasker og heklet 3 fastmasker. * Dette gjentok jeg 18 ganger og avsluttet med 3 luftmasker, hoppet over 3 luftmasker og heklet til slutt 2 fastmasker. Her er et bilde som viser duken etter første rad:

DSC00401

 

Andre rad: 1 luftmaske, hoppet over 1. fastmaske, 1 fastmaske i neste fastmaske, 1 fastmaske luftmaskebuen. * Heklet 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske, 1 stav i neste fastmaske, 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske , 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i de 3 neste fastmaskene, 1 fastmaske i luftmaskebuen. * Avsluttet med 3 luftmasker, 1 stav i den midterste av de fastmasker fra forrige rad, 3 luftmasker og 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad og to fastmasker i de to siste fastmaskene fra forrige rad. Her er et bilde som viser duken etter andre rad:

DSC00402

 

Tredje rad: Her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over den første fastmasken , 1 fastmaske i neste fastmaske. * Der etter gjentok jeg 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i staven, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i de 3 neste (de midterste av 5). * Dette gjentok jeg 9 ganger. Avsluttet med 3 luftmasker, 1 fastmaske i den siste fastmasken og 1 fastmaske i luftmasken. Her er et bilde som viser duken etter tredje rad:

DSC00403

Fjerde rad: Her startet jeg med å hekle 5 luftmasker * hoppet over de første 2. fastmaskene. Og heklet 1 fastmaske i luftmaskebuen, 1 fastmaske i hver av 3 fastmaskene, 1 fastmaske i luftmaskebuen, 3 luftmasker, hoppet over en fastmaske, 1 stav i neste fastmaske (den midterste) og heklet 3 luftmasker. * . Dette gjentok jeg 9 ganger.  Her er et bilde som viser duken etter fjerde rad:

DSC00405

 

Femte rad: her heklet jeg 1 luftmaske, hoppet over første stav og heklet 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad. *Heklet 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i de 3 neste fastmasker (de midterste fastmasker av 5), 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske, 1 fastmaske i luftmaskebuen , 1 fastmaske i staven og 1 fastmaske i luftmaskebuen. * Dette gjentok jeg 8 ganger. Avsluttet raden 3 luftmasker og 3 fastmasker (de midterste fastmasker av 5), 3 luftmasker og 2 fastmaske i midten av de 6 luftmaskene fra forrige rad.

DSC00405

 

Jeg gjentok radene 2-5 til arbeidet målte 33 cm.

Slik ser arbeidet ut før jeg heklet en kant rundt:

DSC00409.JPG

 

Kant rundt:

Jeg valgte å hekle en enkel kant rundt kun bestående av fastmasker. Fordelen er at jeg da fikk festet trådene inn slik at det ikke ble en tråd å feste på hver spisebrikke.

Slik ser de tre spisebrikkene ut når jeg heklet på kanten rundt og er ferdige:

PhotoGrid_1469628060873.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s