Babyteppe heklet i bestemorruter i bomullsgarn

Bestemorruter kan varieres i utallige mønster. I dette babyteppe kommer en variant jeg har akkurat designet.

Hvorfor ikke hekle et koselig babyteppe i bestemorruter i ulik farger. Dette teppe kan hjerne brukes i bilen, over sengen eller som vognteppe. Dette teppe har jeg heklet med tre ulike farger, og latt fargene gå diagonalt. Størrelsen er 71 x 55 cm.

Her er et bilde av det ferdige babyteppe:

DSC00428

 

Garnet jeg benyttet var Cotton yarn fra Søstrene Grene. Dette er 100 % bomull. Det gikk med tre nøster av hver farge. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

Selve heklingen av en bestemorrute: Her er heklingen består at 9 x7x bestemorruter av ensfargede ruter heklet som bestemorruter. Hver bestemorrute er 7 x 7 cm

Jeg la opp 6 luftmasker og heklet siste maske sammen med starten slik at det ble en ring.

Første rad: Heklet 3 luftmasker (er det samme som en stav), 2 staver og 2 luftmasker, gjenta til det er 4 grupper med 3 staver og 2 luftmasker i mellom. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 4 grupper 2 luftmasker i hjørnene.

DSC00418_1

Andre rad: Heklet 3 luftmasker, 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 2 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 8 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene.

DSC00419

Tredje rad: Heklet 3 luftmasker 2 staver i hullet fra forrige rad, 1 luftmasker, 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver 2 luftmasker, 3 staver. Slik fortsettes det å hekle rundt firkanten. Avsluttet med ned kjedemaske i startluftmasken. Nå har jeg heklet en liten firkant med 12 grupper 2 luftmasker i hjørnene og 1 lm mellom de øvrige stavgruppene.

DSC00420

 

Fjerde rad: Hekles som tredje rad men med flere stavgrupper langs sidene ettersom antall luftmaskebuer. Passet på at det er en luftmaske mellom stavgruppene som ikke er i hjørnene hvor det det 2 luftmasker i mellom. Slik ser den fjerde raden og den ferdige bestemorruten ut:

 

DSC00421

 

Her har jeg tegnet mønsteret mitt som viser hvor mange det bestemorrute det skal lages av hver kombinasjon. L betyr ren lyseblå, G betyr ren grønn og M betyr ren mørkeblå. I rutene til høyere for hver bokstav har jeg laget fargekombimasjonen hvor den samme fargen som ruten til venstre. Dette kan du se på det ferdig teppe.

DSC00417_1

Her har jeg lagt ut bestemorrutene på gulvet før de ble heklet sammen:DSC00422.JPG

Jeg valgte å hekle sammen bestemorrutene slik: En fastmaske i hver luftmaskebue fra 2 bestemorruten som skal hekles sammen 3 luftemasker og på nytt 1 fastmaske hvor jeg hekler i sammen de til neste fastmaskebuene. Starte i det ene hjørne og heklet meg nedover diagonalt. Brukte den samme tråfargen som den ytterste fargen på bestemorruten.

DSC00423

 

Kant rundt:

Jeg hekler tre rader med bestemorruter, en omgang med hver farge. I skjøten mellom to bestemorruter heklet jeg to staver i hvert hjørne. Se bilde

DSC00426_3.JPG

Jeg heklet en runde med bestemorruter av hver farge. Til slutt var den en kjempejobb med å feste tråder. For at resultatet skal bli optimalt måtte jeg stryke teppe.

Her er det ferdige resultatet:

DSC00428

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s