Heklede glassbrikker og remser i bestemorruter med luftmaskerad til borddekking

På lørdag var det et stort selskap i familien og jeg hadde bestemt meg å imponere med mine heklekunnskaper i forbindelse med borddekkingen. Det var 28 inviterte og jeg hadde heklet remser som jeg bandt pent rundt bestikket og glassbrikker under hvitvinsglassene.

Her kan dere se bordet dekket:

IMG_0099.JPG

Jeg hadde bestemt meg for at grå skulle være temafarge og gikk til handling av flere duk, servietter og lys. Dette var utgangspunktet og garnet fant jeg i samme butikk. Også her bruker jeg garnet Bomull Soft fra Nille som består av 100 % bomull. Tykkelsen på heklenålen er 2,5.

Her kan dere se garnet sammen med det innkjøpte duk, servietter og lys:

DSC_1424.JPG

 

Hekleoppskrift remser:

Disse remsene heklet med kun to rader hvor den første består av 16 rapporter med 3 staver med en luftmaske imellom. Den neste raden består av 4 luftmasker over stavgruppen fra forrige rad og en fastmaske gjennom luftmasken fra forrige rad. Dette gjentok jeg 16 ganger. Avslutningsvis valgte å lage to frynser på hver side. Jeg heklet på 5 cm lange frynser på hver side. Her kan dere se bilde av en ferdig remse:

DSC00620.JPG

 

Hekleoppskrift glassbrikker:

I dette mønsteret er det i omgangene med stavgrupper heklet 3 staver med 1 luftmaske mellom på sidene og 2 luftmasker i mellom på kantene. Omgangene med luftmaskebroer består hele tiden av en fastmaske i luftmasken fra forrige rad og 4 luftmasker over 3 staver fra forrige rad. I hvert hjørne heklet jeg også 4 luftmasker. Dersom dere har lyst til å prøve å heklet dette mønsteret har jeg her tegnet mønsteret hvor kors betyr stav, lav ring betyr luftmaske og liten t betyr fastmaske:

DSC00611 (1).JPG

Her er jeg midt heklingen av glassbrikken:

DSC00608.JPG

Jeg heklet rundt og rundt uten å snu slik at stavene og luftmaskene får det samme utseende. Jeg har også valgt å avslutte med en omgang luftmaskebuer slik at brikken får et mer elegant utseende. Her kan dere se nærbilde av ferdig brikke:

DSC00609.JPG

Og her er et bilde av det ferdig dekte bordet:

dsc00648-1

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s