Heklet putetrekk i tre farger i sikksakkmønster

Helt trekk til pute har jeg aldri heklet før og som relativt nyinnflyttet i hus er det ikke måte hva jeg kan innrede min stue med av heklede produkter. Her er temafargen brun og jeg ønsket å hekle putetrekk som matcher mine to beige stoler og min brune sofa og mine tidligere heklede duk og glassbrikker.

Her et bilde av de ferdige putetrekkene i hver sin stol. Her se hvordan størrelsen og mønsteret kommer frem:

DSC00725.JPG

Her er et nærbilde av en pute:

DSC00748.JPG

 

I følge boken Hekling fra Cappelen dam 2010 heter dette mønsteret bredt sikksakkmønster. Det er veldig enkelt, dekorativt, det er pent og det går fort unna. Mønsteret er slik jeg ser det veldig anvendelig. Det er ingenting i veien for at dette mønsteret kan brukes til mange ulike produkter.

Jeg hadde på forhånd kjøp to puter som egentlig passet fint i de to stolene, men det er jo det med å sette sitt eget preg på interiøret som heklenerd at jeg tenkte å spille på tre farger, hekle tett og som matcher mitt øvrige interiør i stuen.

Den gangen benyttet jeg meg av Cotton yarn fra Søstrene Grene. Dette er 100 % bomull. Det gikk med tre av hver farge Jeg brukte heklenål nr 2,5.

Selve heklingen: Her er heklingen basert på sikksakkmønster. Dette består av luftmasker, fastmaster og staver. Mønsteret er delelig med 14 og jeg har i min putetrekk heklet 8 rapporter.

Her har jeg tegnet mønsteret hvor et kors betyr stav og en liggende sirkel betyr luftmaske, kors betyr stav og en liten t betyr fastmaske:

dsc00716

Jeg la opp 14 x 8 = 112 og 3 til den første buen.

Første rad: Her heklet jeg 1 stav i den 4. luftmasken fra nålen. Der etter gjentok jeg * 1 stav i hver av de 5 neste luftmasker. 3 staver ble heklet i de neste luftmasker. Disse ble heklet sammen. Heklet 5 staver i de neste luftmaskene og en luftmaske. * Dette gjentok jeg 7 ganger og avsluttet med 1 stav ekstra for at avslutningen av raden skal bli pen.

Andre rad: Jeg heklet 3 luftmasker og 2 stav i den sammen masken. Der er etter heklet jeg * 5 staver i stavene fra forrige rad. 3 staver som ble heklet sammen og 5 staver i staver fra forrige rad og 1 luftmaske. Dette gjentok jeg 7 ganger og avsluttet med 1 stav ekstra for at avslutningen av raden skal bli pen.

Der etter gjentok jeg den andre raden hele tiden

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet:

dsc00708

 

Jeg heklet 1 rad med hver farge. Jeg dro med meg fargene hele tiden slik at det ikke ble noen tråder å feste. Jeg begynte og sluttet med samme farge.

Montering:

På hver side heklet jeg først 2 rader med fastmasker. Jeg heklet sammen putetrekket med den tredje raden.

DSC00715.JPG

Jeg valgte å sy på trykknapper for å feste på putetrekket i hver «tunge». Se her er bilde som viser hvordan trykknappene er sydd på puten:

DSC00749.JPG

Og her er de puten kneppet igjen:

dsc00722

 

Og slik ser de to ferdige putene ut i hver sin stol:

DSC00720.JPG

 

 

Reklame

En kommentar om “Heklet putetrekk i tre farger i sikksakkmønster

  1. Tilbaketråkk: Heklet putetrekk i tre farger i sikksakkmønster — ninashekleverden – Flittigehender

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s