Heklet hals til et barn i størrelse 86 -92 i tett viftemønster

Som heklenerd får jeg stadig spørsmål om jeg kan lage noen plagg, og denne gangen er det en jente på litt over et år hvor mamman ønsket seg en hals. Hals er et veldig kjekt plagg også til barn. Et skjerf er lett å rive av seg, mens en hals vil alltid sitte på i disse høst- og kommende vintertider

Her kan dere se en kollasj av den ferdige halsen:

PhotoGrid_1477219717868.jpg

 

For å finne ut hvor stor en hals prøvde jeg meg frem og heklet noen «prøvehalser» før jeg fant størrelsen som passet. Denne halsen målte 23 cm i bredden, og 13 cm i høyden. Antall vifter er 13 i høyden og 29 vifter rundt. Garnet jeg benyttet var Baby Merino fra Nille som er av utsøkt kvalitet både når det gjelder utseende og passform. Det gikk med i overkant kun et nøste til denne halsen. Det går fint an å bruke andre garntyper. Da må en bare tilpasse antall vifter slik at halsen henger pent. Det er bare å prøve seg frem. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Jeg valgte et tett mønster, dette luner jo mot kald vind og kuldegrader. Selve mønster er et enkelt viftemønster og jeg har tegnet mønsteret her hvor kors betyr stav og liten t betyr fastmaske:

 

bilde-stavgrupper

 

Selve heklingen:

Jeg la opp 120 luftmasker.

Første rad: Det er bedre å ta litt i, for om det er noen masker til overs, kan disse bare løses opp med en nål. Halsen hekles frem rundt og jeg snur for hver omgang. Startet med å hoppe over 2 luftmasker og hekle 3 luftmasker som tilsvarer 1 stav og 2 staver. * hoppet over 1 luftmasker fra forrige rad og heklet 1 fastmaske. Hoppet over 1 luftmasker og heklet 3 staver. * Gjentok dette 28 ganger slik at det ble 29 vifter. Avsluttet med 1 fastmaske.  Heklet fast starten og slutten slik at halsen blir en ring.

Andre rad: Snudde heklearbeidet. Startet med 3 luftmasker og heklet 2 staver i den samme masken slik at det ble den første viften. * Heklet 1 fastmaske på den midterste staven i viften fra forrige rad, heklet så 3 staver i fastmasken mellom de to neste viftene fra forrige rad. * Gjentok dette 28 ganger slik at det ble 29 vifter. Avsluttet med å hekle 1 kjedemaske i startviften, slik at det blir en fin ring.

Andre rad ble gjentatt slik til at det ble 13 vifter på begge sider av arbeidet.

Her kan dere se halsen etter 6 rader eller etter at 3 vifter var heklet ferdig.

DSC00804.JPG

Og her kan dere se den ferdige heklede halsen:

 

DSC00814.JPG

Reklame

2 kommentarer om “Heklet hals til et barn i størrelse 86 -92 i tett viftemønster

  1. Tilbaketråkk: Heklede votter i viftemønster til en ettåring | ninashekleverden

  2. Tilbaketråkk: Heklet lue i viftemønster til en ettåring | ninashekleverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s