Heklede votter i viftemønster til en ettåring

Denne høsten har jeg prøvd med på å designe plagg til små barn og siden vinteren er her. Her vil jeg presentere votter som er laget etter samme mønster som halsen. Votter, luer og hals får man jo ikke nok av. Synes at tilbehør skal matche de enkelte antrekk.

Her kan dere se et bilde av vottene sammen med luen og halsen.

PhotoGrid_1478629969947.jpg

Mønster til luen vil bli blogget om en stund.

 

For å finne ut hvor store vottene skulle være heklet jeg flere prøver før jeg fant størrelsen som passet. Disse vottene passer til et barn mellom 1 og 1,5 år. Garnet jeg benyttet var Drops Flora, et garn bestående av 65 % ull og 35 % alpakka. Det var ikke mye garn som gikk med. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Selve mønster er et enkelt viftemønster og jeg har tegnet mønsteret her hvor kors betyr stav og liten t betyr fastmaske:

bilde-stavgrupper

Selve heklingen:

Vottene blir heklet fra bunnen av, øker ved håndleddet, lager et hull til tommel, heklet videre og til slutt felling på toppen. Vottene hekles frem og tilbake og jeg snudde for hver omgang.

Starter med 8 vifter. Jeg la opp 35 luftmasker.

Første rad: Hoppet over 2 luftmasker fra forrige og heklet 2 staver i samme luftmaske. Hoppet over 1 luftmaske fra forrige rad og heklet 1 fastmaske * Hoppet over 1 luftmaske og heklet 3 staver i neste luftmaske, hoppet over 1 luftmaske fra forrige rad og heklet 1 fastmaske. * Gjentok dette 6 ganger, slik at det til sammen med 8 vifter. Heklet fast starten og slutten slik at halsen blir en ring.

Andre rad: Snudde heklearbeidet. * Heklet 3 staver i fastmaske mellom de to viftene fra forrige rad. Heklet så 1 fastmaske på den midterste staven på viften fra forrige rad. * Gjentok dette 7 ganger slik at det ble 8 vifter. Avsluttet med å hekle 1 kjedemaske i startviften, slik at det blir en fin ring.

Andre rad ble gjentatt slik til at det ble 4 vifter på begge sider av arbeidet. Da er håndleddet ferdig. Nå skal vi felle ut.

Her er et bilde av arbeidet etter det er heklet 4 vifter på hver side, dvs etter åttende rad.

dsc00831

Niende rad: Her hekles det som andre rad. I tillegg økes det med 2 vifter på den ene siden og 1 vifte på den andre siden slik at det til sammen blir 11 vifter.

Tiende rad hekles som andre rad men med 11 vifter.

Ellevte rad. Her skal jeg lage hull til tommelen. Hekles 1 vifte. Hekle 7 luftmasker og hoppet over 1,5 vifte og hekler 1 fastmaske i fastmaske fra forrige rad. En ny fastmaske hekles på toppen av viften og det hekles 8 nye vifter.

Her er et bilde av hullet til tommelen:

 

dsc00832

Nå heklet tolvte – 24 rad med 11 vifter på hver side. Det skal sa kunne telles 12 vifter på hver side av votten fra bunn til topp.

Her er et bilde eter 24. rad og før felling på toppen:

dsc00833

25 og 26. rad. Her felles de i to rader. Det hekles en vifte og neste hoppes over ved at to vifter fra forrige rad hekles sammen. Toppen sys sammen med heklegarnet slik at det ikke blir noen hull.

Tommel: Det tas opp 5 vifter rundt tommelen Det hekles 8 rader slik at det blir 4 vifter. Og det syes sammen pent.

Her kan dere se hvordan tommelen hekles på:

dsc00834-1

Den andre votten til motsatt hånd hekles lik men med felling til tommel på motsatt side slik at det det blir en høyre og venstre vott.

Og her kan dere se den ferdige heklede vottene:

DSC_1588 (1).JPG

 

En kommentar om “Heklede votter i viftemønster til en ettåring

  1. Tilbaketråkk: Heklet lue i viftemønster til en ettåring | ninashekleverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s