Heklet lue i viftemønster til en ettåring

Som dere kan se av mitt blogginnlegg om hals og votter i viftemønster har jeg designet et helt sett til barn på ca ett år. Har valgt off hvite farge i dette settet. Det er mange farger som kan brukes. Til gutt ville jeg har valgt en dusk, til denne som er til en jente har jeg heklet «roser» som gjør et mer feminint utseende.

Her kan dere se et bilde av luen:

DSC00846.JPG

For å finne ut hvor store luen skulle være heklet jeg flere prøver før jeg fant størrelsen som passet. Denne luen passer til et barn mellom 1 og 1,5 år. Garnet jeg benyttet var Drops Flora, et garn bestående av 65 % ull og 35 % alpakka. Det gikk med litt iver et nøste gan til denne luen. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Selve mønster er et enkelt viftemønster og jeg har tegnet mønsteret her hvor kors betyr stav og liten t betyr fastmaske:

bilde-stavgrupper

Selve heklingen:

Luen blir heklet fra toppen, øker i fire omganger og resten hekles uten noen økninger. Luen hekles frem og tilbake og jeg snudde for hver omgang.

Første rad: Jeg la opp 5 luftmasker og heklet 5 vifter. *Heklet 3 staver om ringen og en fastmaske* Gjentok dette 4 ganger og avsluttet med en kjedemaske.

Andre rad: Snudde arbeidet. Her økte jeg til 10 vifter. Dette økte jeg mellom hver vifte. Heklet 3 staver, 1 fastmaske, 3 staver i den samme fastmasken fra forrige rad og 1 fastmaske på toppen av viften fra forrige rad. * Gjentok dette 4 ganger og avsluttet med en kjedemaske.

Her er et bilde av arbeidet så langt:

dsc00841

Tredje rad: Snudde arbeidet. Her økte jeg til 15 vifter. Heklet som første rad men økte med en vifte mellom annenhver vifte.

Fjerde rad: Snudde arbeidet. Her økte jeg til 20 vifter. Heklet som første rad men økte med en vifte mellom tredjehver vifte.

Femte rad: Snudde arbeidet. Her økte jeg til 24 vifter. Heklet som første rad men økte med en vifte mellom fjerne vifte.

Slik ser arbeidet ut etter fem rader:

dsc00842

Heklet der etter rundt og rundt med 24 vifter til det var 19 vifter på hver side.

Da er selve luen ferdig.

Hekling av blomst:

Jeg har valgt å hekle to «blomster» som er til pynt på luen. Det kan gjerne hekles flere

«Blomsten ble sydd på med tråden fra garnet.

Heklet 5 luftmasker og heklet de sammen med en kjedemaske.

Første rad: Heklet 10 fastmasker

Andre rad:* Heklet 3 luftmasker, hoppet over 1 fastmaske og en kjedemaske i neste fastmaske * Gjentok dette 4 ganger slik at det ble 5 luftmaskebuer.

Tredje rad: * Heklet 1 fastmaske, 1 halvstav, 1 stav, 1 dobbeltstav, 1 stav, 1 halvstav og 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad. Gjentok dette 4 ganger slik at det ble 5 «utfyllinger» i hver luftmaskebue.

Her et nærbilde av blomsten:

dsc00844

 

Og her kan dere se den ferdige heklede luen:

photogrid_1478713032589

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s