Hals heklet i mønster av staver og buer

Jeg har akkurat heklet meg et skjerf og lue i dette mønsteret og hvorfor ikke hekle en matchende hals til luen.

Å hekle hals er litt rett frem slik jeg har valgt å hegle det. Her er et bilde av meg i med den halsen:

dsc_1608

 

Denne gangen valgte jeg et Baby merionull fra Europris. Dette består av 100 % ull. Jeg valgte å hekle dette i striper. Det gikk med litt over et nøste til denne halsen. Jeg brukte heklenål nr 3,0.

Selve mønsteret valgte jeg å sette sammen i et enkelt rutemønster på følgende måte. Dette mønsteret gjentar jeg 11 ganger i bredden. Her er mønsteret i Excel hvor x betyr to rader med 5 staver og blank rute betyr en rad med 2 luftmasker 1 fastmaske, 2 luftmasker og meste rad med 3 luftmasker. Mellom alle rutene er det 1 stav:

bilde-monster-boa-hals

Dette bildet vise et utsnitt av mønsteret hvor høy t betyr stav, liten t betyr fastmaske og ring betyr luftmaske:

dsc00867-1

Selve heklingen:

Jeg starter i nederst på halsen og heklet rett opp over til jeg var ferdig. Ingen fellinger. Måten jeg startet og sluttet på synes jeg var en fin kant.

Jeg la opp 185 luftmasker.

Dette blir som å hekle filethekling etter et Excelmønster. Starter nederst hvor det kun er buer.

Første rad: Heklet 1 fastmaske i den åttende luftmasken fra nålen og 2 luftmasker * hoppet over 2 luftmasker fra forrige rad, 1 stav, 2 luftmasker hoppet over to luftmasker fra forrige rad og heklet 1 fastmaske og 2 luftmasker * Gjentok dette 43 ganger, slik at det ble 44 «ruter». Sørget for at det arbeidet ble heklet sammen med en kjedemaske slik at halsen blir rund.

Andre rad: Starter med 5 luftmasker. * Heklet i stav i staven fra forrige rad, 3 luftmasker * Gjentok dette 43 ganger slik at det ble 44 ruter. Sørget for at det arbeidet ble heklet sammen med en kjedemaske slik at start og slutt på omgangen ble hektet sammen.

Tredje rad: Samtidig starter jeg her med en rute med staver og en tom rute med buer. Se tredje rad i Excelarket Her er det annenhver gang med ruter og tom boks som skal hekles over en rad. Hekler 5 luftmasker og en fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad. Heklet der etter 2 luftmasker og 1 stav i neste stav fra forrige rad. Nå er den første tomme ruten ferdig. I den følgende ruten skal jeg hekle 3 staver som indikerer en fylt rute Heklet der etter 1 stav i staven fra forrige rad. Dette er slik rutene skal hekles fremover. Mellom hver rute er det en stav. I der ruten skal være fylt hekler jeg 3 staver. I ruten der det er tomt hekler jeg 2 luftmasker, 1 fastmaske i buen fra forrige rad og 2 luftmasker. Nå skal jeg har heklet 22 ruter med staver og like mange tomme ruter med buer.

Fjerde rad: Snudde arbeidet. Her er det fortsettelse av raden før som er retningsgivende for hvordan denne skal hekles. Begynner med 3 luftmasker og 4 staver i stavene fra forrige rad. * 3 luftmasker og 5 staver i stavene fra forrige rad . * Gjentok dette 21 ganger slik at det ble 22 ruter. Annen hver gang med staver og med buer.

Her er et bilde etter fjerde rad:

dsc00876

 

Femte rad: Se nå på utsnittet av mønsteret. Nå skal jeg hekle stavgruppen som er i midten som danner et kryss. Snudde arbeidet. Startet med 5 luftmasker, 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad, 2 luftmasker, *1 stav i den første staven i stavgruppe fra forrige rad. 2 nye luftmasker, 1 fastmaske og 2 luftmasker. Videre 1 stav i den siste staven fra forrige rad, 3 staver i luftmaskebuen fra forrige rad og 1 stav i den første staven i stavgruppen fra forrige rad. Videre 2 luftmasker, 1 fastmaske i midten av stavgruppen fra forrige rad, 2 luftmasker. Videre 2 luftmasker, 1 fastmaske i luftmaskebuen fra forrige rad og 2 luftmasker * Dette gjentok jeg 10 ganger.

Sjette rad: Snudde arbeidet. Her er det fortsettelse av raden før som er retningsgivende for hvordan denne skal hekles. Begynner med 5 luftmasker og 1 stav i neste stav fra forrige rad. * Fire staver i hver sin stav fra forrige rad, tre luftmasker og 1 stav i staven mellom to byer fra forrige rad to ganger, 3 luftmasker * Dette gjentok jeg 10 ganger.

Syvende og åttende rad: hekle som radene 3-4

Der etter er det bare å se på Excelskjema for hvordan den skal hekles fremover.

Slik ser halsen ut etter fjorten rader:

dsc00879

Siste rad er 33 som består av buer slik at det blir en pen avslutning på halsen.

 

Slik ser det ferdige resultatet ut:

photogrid_1479492838435

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s