Heklet lue i viftemønster med trippelstaver kombinert med nettmønster

Hvorfor ikke hekle flere luer nå som vinteren står på. Jeg har akkurat heklet ferdig et skjerf i det samme designet og kom på at en lue også kunne være fin.

Her kan dere se et av meg med den ferdige luen (og skjerfet):

img_0313

For å finne ut hvor store luen skulle prøvde jeg meg frem. Garnet jeg benyttet var Drops Flora, et garn bestående av 65 % ull og 35 % alpakka. Det gikk med under et nøste garn til denne luen. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Selve mønster består av vifter i trippelstaver og her jeg har tegnet mønsteret her hvor kors betyr stav og liten t betyr fastmaske og ring betyr luftmaske:

dsc01112

 

Selve heklingen:

Luen blir heklet fra bunnen av og jeg heklet 5 rader på hver side med vifter. Der etter feller jeg på hver side av luen. Luen hekles frem og tilbake og jeg snudde for hver omgang.

Første rad: Jeg la opp 120 luftmasker. Startet med 8 luftmasker og heklet 1 fastmaske slik at den 8 luftmasken fra nålen. * Heklet 5 luftmasker og hoppet over 3 luftmasker fra forrige rad og heklet 1 fastmaske. Gjentok dette 28 ganger slik at den ble heklet 3 luftmaskebuer.

Andre rad: Snudde arbeidet. * Heklet 8 trippelstaver i den første luftmaskebuen, 1 fastmaske i den neste luftmaskebuen, 5 luftmasker og 1 fastmaske i den neste luftmaskebuen* Gjentok dette 9 ganger slik at det ble heklet 10 stavgrupper. Avsluttet med en fastmaske.

Her er et bilde etter andre rad:

DSC01101.JPG

 

Tredje rad: Snudde arbeidet. * Heklet 8 trippelstaver i den første luftmaskebuen, 1 fastmaske i den den tredje trippelstaven, 5 luftmasker og 1 fastmaske 6 trippelstaven * Gjentok dette 9 ganger slik at det ble heklet 10 stavgrupper. Avsluttet med en fastmaske.

Her er et bilde etter andre tredje rad:

dsc01102

 

Fjerde– ellevte rad: Gjentok andre rad.

 

Her er et bilde etter ellevte rad:

 

dsc01103

Fra tolvte rad satte jeg en sikkerhetsnål på hver side slik at jeg kunne holde styr på fellingene. Jeg felte inn en rapport på hver side helt de kun er to vifter igjen. Da sudde jeg igjen toppen med en nål.

Kant nederst: Her heklet jeg 6 staver i hver luftmaskebue.

Her er et nærbilde av kanten nederst:

dsc01105

 

Og her kan dere se den ferdige heklede luen:

DSC01109.JPG

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s