Skjerf heklet i vifter av trippelstaver kombinert med nettmønster

Nå har jeg skjerfedilla og vil nå hekle meg skjerf for denne vinteren. Jeg liker å ha noe å bytte med og som kan passe til de ytterjakker jeg har. Til dette skjerfet har jeg heklet en lue som jeg vil blogge om senere.

Her er et bilde av meg i det ferdige skjerfet:

img_0286

 

Her er et nærbilde av skjerfet som viser et nærbilde av skjerfet slik at mønsteret kommer tydelig frem:

 

dsc01117

Denne gangen valgte jeg Garnet jeg benyttet var Drops Flora, et garn bestående av 65 % ull og 35 % alpakka. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Det gikk med 1 nøste pr 45 cm av skjerfet. Mitt skjer målte 228 cm før frynser. Det er ingenting i veien for å velge andre lengder. Jeg liker at jeg kan surre et skjerf rundt halsen en gang, for da varmer det mer. Dessuten synes jeg at frynser er dekorativt og jeg valgte å feste på frynser på 22 cm i hver ende.

Det gikk med 5 nøster.

Selve mønsteret valgte jeg å sette sammen i med nettmønster kombinert med vifter av trippelstaver. Her har jeg tegnet mønsteret hvor en liten t betyr fastmaske, liten strek betyr luftmaske og lang strek betyr trippelstav:

dsc01119

 

Mønsteret hadde 6 vifter og 5 vifter annenhver gang. Jeg startet og avsluttet skjerfet med 6 vifter.

Selve heklingen:

Jeg la opp 82 luftmasker.

Første rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 luftmasker * 5 luftmasker hoppet over 3 luftmasker og heklet 1 fastmaske * gjentok dette 18 ganger slik at et ble 19 luftmaskebuer. Avsluttet med 5 luftmasker hoppet over tre luftmasker og heklet 3 staver i de 3 siste luftmaskene i raden.

Andre rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker og heklet 1 fastmaske i den første luftmaskebuen * Heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i neste luftmaskebue * Gjentok dette 16 ganger. Avsluttet med 3 luftmasker og 3 staver i de 3 siste stavene fra forrige rad.

Her er et bilde etter andre rad:

DSC01098.JPG

Tredje rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Heklet 5 luftmasker og heklet 1 fastmaske i den første luftmaskebuen * Heklet 8 trippelstaver i neste luftmaskebue og 1 fastmaske i neste luftmaskebue. Heklet videre 5 luftmasker og 1 fastmaske i neste luftmaskebue * Gjentok dette 5 ganger. Avsluttet med 5 luftmasker og 3 staver i de 3 siste stavene fra forrige rad.

Her vises skjerfet etter tredje rad:

dsc01099

 

Fjerde rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker og heklet 1 fastmaske i den første luftmaskebuen * Heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i den tredje trippelstaven fra forrige rad, heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i den sjette trippestaven fra forrige rad. Heklet videre 5 luftmasker 1 fastmaske i neste luftmaskebue * Gjentok dette 5 ganger. Avsluttet med 3 luftmasker og 3 staver i de 3 siste stavene fra forrige rad.

Femte rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 luftmasker * 5 luftmasker hoppet over en luftmaskebue og heklet 1 fastmaske * gjentok dette 18 ganger slik at et ble 19 luftmaskebuer. Avsluttet med 5 luftmasker hoppet over tre luftmasker og heklet 3 staver i de 3 siste luftmaskene i raden.

Sjette rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker og heklet 1 fastmaske i den første luftmaskebuen, heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i neste luftmaskebue * Heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i neste luftmaskebue, 8 trippelstaver i neste luftmaskebue og 1 fastmaske i neste luftmaskebue. * Gjentok dette 4 ganger. Avsluttet med 5 luftmasker, 1 fastmaske i neste luftmaskebue 2 ganger, 3 luftmasker og 3 staver i de 3 siste stavene fra forrige rad.

Syvende rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Heklet 5 luftmasker og heklet 1 fastmaske i den første luftmaskebuen 2 ganger * Heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i den tredje trippelstaven fra forrige rad, heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i den sjette trippestaven fra forrige rad. Heklet videre 5 luftmasker 1 fastmaske i neste luftmaskebue * Gjentok dette 4 ganger. Avsluttet 5 luftmasker og 1 fastmaske i neste luftmaskebue 2 ganger og videre med 3 luftmasker og 3 staver i de 3 siste stavene fra forrige rad.

Åttende rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. Heklet 3 luftmasker og heklet 1 fastmaske i den første luftmaskebuen * Heklet 5 luftmasker og 1 fastmaske i neste luftmaskebue * Gjentok dette 16 ganger. Avsluttet med 3 luftmasker og 3 staver i de 3 siste stavene fra forrige rad.

Nå gjentok jeg dette mønsteret tredje – åttende rad.

Her et bilde et stykke ut i arbeidet:

dsc01100

 Jeg festet alle trådene og presset skjerfet.

Heklet videre til arbeidet målte 228 cm. Passet på alt jeg sluttet og startet på samme måte.

Frynser:

Der etter festet jeg til frynser på begge kantene, ikke den rette siden De på det ferdige resultatet Det er disse frynsene som gjør skjerfet fint. Jeg valgte samme farge som hver firkant til farge på frynsene. Det er en smakssak hvor lange disse bør være, og hvor stort mellomrom det burde være mellom hver enkelt.

Mine er 22 cm lange, som betyr at jeg tok dobbel tråd på ville utgjøre fire tråder på hver 22 cm. Jeg målte med et målebånd og klippet nøyaktig før jeg satte de på skjerfet

Slik ser det ferdige resultatet ut:

DSC01116.JPG

 

 

Reklamer

En kommentar om “Skjerf heklet i vifter av trippelstaver kombinert med nettmønster

  1. Tilbaketråkk: Heklet lue i viftemønster med trippelstaver kombinert med nettmønster | ninashekleverden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s