Skjerf heklet i stavgrupper i motsatt retning i fem farger

Her har designet og heklet meg et skjerf på langs i fem farger. Jeg testet dette mønsteret på flere måter og endte opp med denne kombinasjonen med fire staver som får en knekk og jeg tar ny farge ved annenhver rad, synes jeg gjør en morsom effekt.

Her kan dere se et bilde av skjerfet hengende rundt en svart vinterjakke:

img_0367

Denne gangen valgte jeg Trysil Babygarn superwash/merinoull fra Europris, et garn bestående av 100 % ull. Jeg brukte heklenål nr. 3.

Det gikk med 2 nøster av hver farge. Jeg valgte fem farger i rekkefølgen svart, grå, hvit, mørblå og lyseblå. Dere kan gjerne velge andre fargekombinasjoner eller en annen lengde eller bredde. Jeg liker at jeg kan surre et skjerf rundt halsen en gang, for da varmer det mer. Mitt skjerf målte 230 cm i lengden og 27 cm i bredden. Dessuten synes jeg at frynser er dekorativt og jeg valgte å feste på frynser på 23 cm i hver ende.

Selve mønsteret valgte jeg å sette sammen an en rad med stavgrupper og luftmasker og kun luftmaskebuer annenhver rad. Her har jeg tegnet mønsteret hvor en liten t betyr fastmaske, et kors betyr stav og liten ring betyr luftmaske:

img_0369

 

Selve heklingen:

Jeg la opp 492 luftmasker. Dette er 6 masker fordelt på 82 vifter med svart garn.

Første rad: Skiftet til grå farge. Startet med 8 luftmasker på svart garn* 1 fastmaske og 8 luftmasker hoppet over 5 luftmasker * Gjentok dette 81 ganger slik at det ble heklet 82 luftmaskebuer.

Andre rad: Heklet fortsatt med grå farge. Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 3 staver i neste luftmaskebue, 3 luftmasker og 4 staver i den samme luftmaskebuen * Heklet 4 staver 3 luftmasker og 4 staver i den neste luftmaskebuen * Gjentok dette 80 ganger slik at det ble 82 stavgrupper med luftmasker i mellom.

Tredje rad: Skiftet til hvit farge. Heklet 8 luftmasker. * 1 fastmaske i luftmaskebuen mellom stavgruppen. Heklet 8 luftmasker * Gjentok dette 80 ganger og avsluttet med 8 luftmasker.

Fjerde rad. Heklet 3 fastmasker i luftmaskebuen 3 luftmaske 3 staver i den første luftmaskebuen. * 4 staver, 3 luftmasker og 4 staver i den første luftmaskebuen* Gjentok dette 80 ganger og avsluttet med 4 staver i den siste luftmaskebuen.

Her vises et bilde etter fjerde rad:

dsc00896

 

Femte rad: * Heklet 8 luftmasker og 1 fastmaske i den første luftmaskebuen mellom den første stavgruppen.

Gjentok radene andre til femte rad. Byttet farge annenhver rad.

Her er et bilde et stykke ut i arbeidet

dsc00897_1

 

Heklet videre med 3 rader av hver farge.

Kant øverst og nederst:

Her heklet jeg 9 staver med svart farge i hver luftmaskebue for å får en pen kant.

Frynser:

Der etter festet jeg til frynser på begge kantene, ikke den rette siden De på det ferdige resultatet Det er disse frynsene som gjør skjerfet fint. Jeg valgte samme farge som hver bue. Mine frynser var 22 cm og det er en smakssak hvor lange disse bør være, og hvor stort mellomrom det burde være mellom hver enkelt.

Her er et nærbilde av det ferdige skjerfet :

img_0368

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s