Pulsvanter heklet i stavgruppemønster

For en stund siden designet jeg et etterlengtet langt skjerf i mørkebrunt skjerf. Nå hadde jeg et par nøster igjen og tenkte at et par pulsvantet i samme design vil jeg lage.

Her er et bilde av pulsvantene sammen med skjerfet:

dsc01136

Garnet jeg benytter var Trysil Superwash , et garn bestående av 100 % ull. Jeg brukte heklenål nr. 3. Det gikk med i underkant av et nøste pr pulsvante. Nå har jeg relativt tynne hender. Ved å øke med en rapportrad vil pulsvantene passe litt større hender.

Selve mønsteret hente elementer fra skjerfet. Jeg valgte ikke å ta med nettmønster da jeg synes dette blir et for åpent mønster til å være pulsvanter. Her har jeg tegnet mønsteret hvor en liten t betyr fastmaske, et kors betyr stav og liten ring betyr luftmaske:

dsc01137

Selve heklingen:

Jeg la opp 44 luftmasker.

Første rad: Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 luftmasker * 1 luftmaske og 3 staver i de neste tre luftmasker fra forrige rad * gjentok dette 10 ganger slik at et ble 11 stavgrupper. Heklet sammen slutten med starten med en luftmaske og fastmaske slik at det ble en ring.

Andre rad: Snudde arbeidet Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. * Heklet 1 luftmasker og 3 staver i det neste 3 staver fra forrige rad. * Gjentok dette 10 ganger slik at det ble 11 stavgrupper.

Her er et bilde etter andre rad:

dsc01132

Tredje til tiende rad: Heklet som andre rad.

Her er et bilde etter tiende rad:

dsc01133

Etter tiende rad økte jeg med en stavgruppe, slik at det ble 12 stavgrupper.

Ellevte rad: Snudde arbeidet. Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 1 luftmaske og 2 staver i sammen luftmasken fra forrige rad .Dette er økningen * Heklet 2 staver 1 luftmaske og 2 staver i den midterste staven i stavgruppen fra forrige rad * Gjentok dette 11 ganger slik at det ble heklet 12 stavgrupper. Avsluttet omgangen 1 fastmaske i den første staven fra begynnelsen av raden.

Tolvte rad: Snudde arbeidet. Heklet 1 fastmaske slik at jeg kunne starte i luftmasken mellom 2 staver i den første stavgruppen. Startet med 3 luftmasker som er 1 stav, 2 staver i neste 2 staver fra forrige rad. * Heklet 2 staver 1 luftmaske og 2 staver i midten av de 2 stavgruppene fra forrige rad * Gjentok dette 10 ganger slik at det ble 12 stavgrupper. Avsluttet omgangen 1 fastmaske i den første staven fra begynnelsen av raden.

Her er et bilde etter rad tolv:

dsc01134

Rad tretten – tjuetre: Gjentok rad tolv.

Da er pulsvanten ferdig. Festet alle trådene. Her er et bilde av ferdig pulsvant:

dsc01135

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s