Heklet duk i «perlemønster» kombinert med stavmønster

Jeg har akkurat heklet ferdig en gardin i dette mønster og har nå heklet en løper i samme mønster. Møblene jeg skal bruke denne duken på er en arvet stol, et nydelige bod med to bein. I tillegg er fargen på duken og gardinen valgt slik at det matcher en arvet nydelig lampe. I tillegg har jeg plassert gamle bøker og arvede messinglysestaker. Her er et bilde av den ferdige duken:

dsc01228

Fargevalget falt på beige. Jeg kunne også ha valgt hvit. Garntykkelse valgte jeg Trysil garn 12 4. Jeg prøveheklet med tykkere garn, men det synes jeg ikke ble noe fint i det hele tatt. Tynt garn tar lengre tid og hekle, men trøsten er et det blir bare desto penere. For å finne ut hvor stor duken skulle være tok jeg utgangspunkt i mitt bord. Min ferdige duk målte 66 x 25 cm inkludert kant rundt. Det gikk med litt av et nøste til denne duken og jeg brukte heklenål nr. 1,75.

Dette mønsteret kan jeg designet med å sette opp med to ulike elementer annenhver gang for å få en morsom effekt. « Perlemønsteret fant jeg på en instagramkonto som heter she_scrochet. Dette har jeg kombinert med 5 radet med stavkombinasjoner. Selve heklingen: Her er heklingen basert på to typer mønster. Det ene er en stavgrupper med 5 staver og det andre er staver kombinert med luftmasker. Mønsteret med 5 stavgrupper går opp i 10 og i 9. Dette for at mønsteret skulle falle pent. Her har jeg jeg tegnet mønsteret:

DSC01234.JPG

Det hekles 14 rader av mønsteret med 5 stavgrupper og 5 rader av det enkle mønsteret kun med staver og luftmasker.

Jeg la opp 81 luftmaske. Det første mønsteret skal hekles over 9 rapporter.

Første rad startet jeg med å hekle 4 luftmasker * Heklet 5 staver i den 7. masken fra nålen, 1 luftmaske, hoppet over 3 luftmasker og heklet 1 stav i neste luftmaske, heklet 1 luftmaske, hoppet over en luftmaske og heklet 1 stav i neste luftmaske. * Dette gjentok jeg 8 ganger og avsluttet med en enkel stav.

Andre rad: Heklet først 5 luftmasker * Heklet 5 staver i hver at de neste 5 staver. Den siste gjennomtrekkingen av garnet gjorde jeg ikke før til slutt, se bilde nedenfor. Heklet videre 3 luftmasker og 1 stav i staven fra forrige rad, hoppet over 1 luftmaske og 1 stav i den neste staven fra forrige rad og heklet 3 luftmasker. * Gjentok dettet 8 ganger og avsluttet med 1 stav i slutten av raden. Her er et bilde etter andre rad:

dsc01219

Her er et bilde som viser hvordan jeg hekler sammen en «perle»:

DSC01207.JPG

Tredje rad. Startet med 3 luftmasker * 1 luftmaske, hoppet over en luftmaske fra forrige rad og heklet 1 stav i luftmaskebuen før stavgruppen fra forrige rad, Heklet 1 luftmaske, og heklet 1 stav i luftmaskebuen etter stavgruppen og heklet 1 luftmaske. Heklet der etter 5 staver mellom 2 staver fra forrige rad * Gjentok dette 7 ganger og avsluttet med 1 luftmaske og heklet 1 stav i luftmaskebuen før stavgruppen og heklet 1 luftmaske og 1 stav luftmaskebuen etter stavgruppen, to luftmasker og en stav den siste masken.

Fjerde rad: Starter med 3 luftmasker * 1 luftmaske, 1 stav i staven fra forrige rad, hoppet over 1 luftmaske og 1 stav i den neste staven fra forrige rad og heklet 3 luftmasker. Heklet 5 staver i hver at de neste 5 staver. Den siste gjennomtrekkingen av garnet gjorde jeg ikke før til slutt. * Gjentok dettet 8 ganger og avsluttet med 1 stav i slutten av raden.

Gjentok radene 1-4 til det var heklet 14 rader.

Her er et bilde etter arbeidet så langt:

Rad 15: Startet 3 luftmasker (er lik en stav). Heklet 2 luftmasker i buen fra forrige rad. * Hoppet over stavgruppen og heklet 3 staver i den neste luftmaskebuen. 1 stav i staven, 1 stav i mellom de 2 stavene fra forrige rad og 1 stav i den neste staven. Heklet videre 3 staver i den neste luftmaskebuen. Nå skal jeg har heklet 9 staver * Gjentok dette 7 ganger og avsluttet med 3 staver i den siste luftmaskebuen.

Rad 16. Startet med 3 luftmasker * heklet 1 luftmaske, hoppet over 1 stav fra forrige rad og heklet 1 stav. * Gjentok dette raden ut.

Rad 17: Heklet 1 stav i staven og heklet 1 stav i luftmasken. * Gjentok dette raden ut.

Rad 18. Heklet som rad 16.

Rad 19: Heklet som rad 17.

dsc01225

Rad 18. Startet med 3 luftmasker. * hoppet over 2 luftmasker og heklet 5 staver i neste stav fra forrige rad. Hoppet over 2 luftmasker og heklet 1 stav i neste luftmaske, heklet 1 luftmaske, hoppet over en luftmaske og heklet 1 stav i neste luftmaske. * Dette gjentok jeg 16 ganger slik og avsluttet med en enkel stav. Her er det viktig å passe på av stavgruppene kommer helt likt over hverandre.

Nå gjentar jeg rapport med «perlemønster» og stavgrupper annenhver gang. For å få den duklengden jeg ønsket heklet jeg «perlemønsteret 5 ganger og stavmønsteret 4 ganger.

Kant rundt:

1 runde: Heklet 1 fastmaske med jevne mellomrom. Passet samtidig på å hekle inn løse tråder slik at jeg unnslapp festing av tråder.

2 runde: Snudde arbeidet. * 1 fastmaske, 1 stav, 1 dobbelstav og 1 stav i hver fastmaske fra forrige rad. * Gjentok dette rundt hele duken.

Her er et nærbilde av den ferdige duken:

DSC01233.JPG

 

2 kommentarer om “Heklet duk i «perlemønster» kombinert med stavmønster

  1. Hei hei. Tusen takk for at eg kan gå inn på din side å hente oppskriften på din nydelig perlemønster løper. God påske

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s